Woonstijlen | Alles wat je moet weten over de Scandinavische woonstijl

Neutrale eettafel en eetstoelen


In de wereld van interieurdesign is er een stijl die al lange tijd bij veel mensen geliefd is. Met zijn eenvoud, functionaliteit en tijdloze charme presenteren we de Scandinavische woonstijl. Deze populaire stijl, afkomstig uit de noordelijke landen van Europa, staat bekend om zijn lichte kleurenpalet, minimalistische ontwerpen en de nadruk op natuurlijke materialen. Bij Hartog Wonen zijn we ook fan van de Scandinavische woonstijl en vertellen we je graag alles over deze rustige, maar warme woonstijl.

Witte, grijze & natuurlijke tinten

Een kenmerkend aspect van de Scandinavische woonstijl is het gebruik van een licht kleurenpalet. Witte muren vormen de perfecte achtergrond voor de eenvoudige, functionele meubelstukken die deze stijl kenmerken. Om een gevoel van rust te creëren, worden er vaak grijstinten en natuurlijke kleuren zoals zand, beige en lichtblauw aan het interieur toegevoegd. Deze kleuren zie je veel terugkomen in de uitgebreide collectie aan meubels en woonaccessoires van Hartog Wonen.


Less is more

Je raadt het al, ‘Less is more’ is het motto van de Scandinavische woonstijl. Minimalistisch design staat centraal, waarbij de nadruk ligt op eenvoudige lijnen, strakke vormen en functionele meubels.

Aan wat voor soort bank je dan moet denken? Een smalle bank, zodat het meubel niet te veel ruimte in beslag neemt. Als het gaat om een eettafel, kun je het beste kiezen voor een tafel zonder tierelantijnen. Als laatste passen praktische opbergoplossingen, zoals bergkasten, goed in een Scandinavische woonkamer omdat deze bijdragen aan een opgeruimd huis.

Houten bergkast


Natuurlijke materialen

Een ander essentieel element van de Scandinavische woonstijl is het gebruik van natuurlijke materialen. Hout voert de boventoon en lichte houtsoorten, zoals berken en grenen, zijn favoriet. De liefde voor natuur is hierdoor duidelijk te herkennen in de Scandinavische woonstijl. Bij Hartog Wonen kun je kiezen uit een groot aantal meubels, vervaardigd uit hoogwaardige natuurlijke materialen die niet alleen duurzaam zijn, maar ook een tijdloze elegantie uitstralen. Met deze meubels voeg je warmte en textuur toe aan je Scandinavische interieur.

Verlichting & sfeer

Verlichting speelt een cruciale rol in de Scandinavische woonstijl. Om een gezellige sfeer te creëren, wordt er vaak zachte, diffuse verlichting gebruikt. Daarnaast passen tafellampen met natuurlijke elementen, en vloerlampen met een minimalistisch design perfect bij deze stijl. Ontdek de collectie aan hanglampen, vloerlampen en tafellampen bij Hartog Wonen en transformeer jouw huis in een oase van warmte en gezelligheid.

Moderne vloerlamp en tafellamp.


De finishing touch

Om de Scandinavische woonstijl tot in de details te perfectioneren, kun je zachte woonaccessoires toevoegen, zoals plaids, sierkussens en vloerkleden. Combineer verschillende vormen en texturen om een vleugje speelsheid toe te voegen aan het grotendeels eenvoudige kleurenpalet. Met enkele zwarte items geef je jouw interieur wat pit. Bij Hartog Wonen vind je de leukste woonaccessoires die jouw Scandinavische interieur helemaal afmaken!

Scandinavisch interieuradvies

Hartog Wonen biedt een uitgebreide collectie aan meubels en woonaccessoires die perfect aansluiten bij de Scandinavische woonstijl. Door jouw huis in te richten met deze meubels en woonaccessoires, creëer je een enerzijds tijdloos, en anderzijds eigentijds interieur. Onze verkoopadviseurs helpen je graag om dit te realiseren met een interieuradvies op maat, om van jouw huis een warm thuis te maken!