Blog

Verschillende typen kasten

Een opgeruimd huis zorgt voor ruimte en rust. Kasten zijn de ideale meubelstukken die hier een steentje aan bij kunnen dragen. Er zijn zoveel verschillende type kasten, wat de zoektocht nou niet echt makkelijker maakt. Wat helpt het overzicht te bewaren is om een indeling te maken van je huis en jezelf in te beelden welke kasten het beste tot zijn recht komen in een ruimte.

Lees meer

Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Je wilt je slaapkamer natuurlijk zo praktisch mogelijk inrichten waardoor alles precies op de juiste plek valt. Elementen die vaak terug te vinden zijn in de slaapkamer zijn o.a. een bed, een tv-dressoir, kaptafel en kledingkast. Om je slaapkamer aan te kleden en sfeervoller te maken, is het plaatsen van verschillende accessoires zeker een aanrader. Bij veel mensen is dit bekend, maar hoe zorg je er dan voor dat alles goed op elkaar aansluit? Hartog Wonen geeft een aantal tips voor het inrichten van de slaapkamer.

Lees meer

Onderhoud houten meubelen

Meubelen bestaan uit verschillende soorten materiaal. Het spreekt voor zich dat elk materiaal zijn eigen aanpak nodig heeft. In deze blog bespreken we het onderhoud van houten meubelen.

Lees meer

Een goede nachtrust

Een druk leven waar we rennen, vliegen en alsmaar doorgaan is voor de meesten heel herkenbaar. Een goede nachtrust om dat allemaal vol te houden, is dan ook van essentieel belang. Zaken zoals een goede temperatuur, geluid, de mate van verduistering van de ramen in de slaapkamer spelen hier een grote rol in. Ook het juiste bed is natuurlijk heel belangrijk. Maar waar let je allemaal op bij het uitzoeken van het juiste bed?

Lees meer

5 tips voor het kopen van een bank

Het kopen van een nieuwe bank is een aanzienlijke aanschaf. Niet alleen wat betreft de prijs, maar ook voor het bepalen van de sfeer in jouw woonkamer. Bij het kopen van een nieuwe bank zijn er dan ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben wij voor jou hier 5 tips onder elkaar gezet.

Lees meer

Interieuradvies

Ben je op zoek naar een nieuwe look voor je woonkamer, slaapkamer of misschien wel je hele huis? Dan kan je zoals in de vorige blog benoemd inspiratie op doen via onze social media kanalen Pinterest of Instagram. Een andere optie gaan we in deze blog bespreken; namelijk ons interieuradvies.

Lees meer

Laat je inspireren door social media

Het gebruik van social media wordt steeds populairder. Niet alleen privé maar ook door bedrijven en winkels wordt dit steeds meer gebruikt om hun producten op te promoten, te laten zien wat ze aanbieden, acties te tonen enzovoort. Ook op het gebied van interieur wordt social media steeds belangrijker. Zo kun je hier als consument bijvoorbeeld inspiratie opdoen voor de inrichting van je huis.

Lees meer

Woontrend 2020: Rijke stoffen

Rijke stoffen zijn weer helemaal terug van weggeweest. In de jaren '60 werden deze stoffen gebruikt in interieurs en theatergordijnen en in de middeleeuwen als kleding voor welgestelde mensen. Rijke stoffen zijn stoffen zoals fluweel, velvet en velours. Maar wat is nu het verschil tussen deze stoffen?

Lees meer

Woontrend 2020: Kleur van het Jaar 2020

Elk jaar komen de kleurspecialisten van Flexa, internationale designexperts en architecten bij elkaar om de nieuwste wereldwijde trends te bespreken. Vervolgens vertalen ze deze trends door naar één hoofdkleur van het jaar. De Kleur van het Jaar 2020 heet 'Tranquil Dawn' en is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon.

Lees meer