Matrassen

Matrassen

Als je een nieuw matras wilt gaan kopen, dan zal je je verbazen hoeveel soorten en merken er zijn. Dat maakt het niet makkelijker om een keuze te maken. Onze slaapadviseurs helpen je graag bij het maken van een passende keuze.

1-12 van 22
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
1-12 van 22
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

WELKE SOORTEN MATRASSEN ZIJN ER?

Er zijn veel verschillende soorten matrassen. Er is geen ideaal matras; welke het lekkerste ligt is voor iedereen verschillend.

De verschillende soorten zijn:

  • Koudschuim matras
  • Pocketvering matras
  • Polyether matras
  • Latex matras
  • Traagschuim matras
  • Luchtgeveerd matras
  • Matras met binnenvering

 

Om je een idee te geven van de verschillen tussen de matrassen, zie je hier een korte omschrijving van een aantal matrassen.

KOUDSCHUIM MATRAS

Een matras van koudschuim ondersteunt het lichaam goed en is geschikt voor zwaardere mensen. Koudschuim heeft een open celstructuur, waardoor het een veel betere veerkracht heeft dan bijvoorbeeld een polyether matras.

POCKETVERING MATRAS

Een pocketvering matras is opgebouwd uit metalen veren, elk verpakt in een zakje. Deze pockets kunnen los van elkaar bewegen, zodat elke zone is afgestemd op een specifiek lichaamsonderdeel dat in haar natuurlijke vorm wordt ondersteund.

POLYETHER MATRAS

Een polyether matras heeft een kern van polyurethaanschuim; een flexibel en veerkrachtig materiaal dat opgebouwd is uit vele kleine cellen. Hierdoor veert het materiaal na indrukking gemakkelijk terug naar zijn oorspronkelijke vorm.

NATUURLATEX MATRAS

De kern van een latex matras is van rubber. Rubber is rekbaar en veerkrachtig. Heb je het vaak koud in bed, dan is een latexmatras wat voor jou. Het latex matras kan warm aanvoelen doordat rubber niet ademt. Een latex matras gaat zo'n zeven jaar mee. Andere matrassen hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 10 jaar.

MERKEN MATRASSEN

De diversiteit aan matrassen is groot. Naast de verschillende materialen waarvan de matrassen gemaakt zijn, is er ook nog een ruime keuze aan formaten en merken. Zo hebben we standaard matrassen van 90x200, 160x200 of 180x200 cm. Ook hebben we extra lange matrassen met een lengte van 210 of 220 cm in ons assortiment. Wil je extra breedte, dan hebben we een matras van 200x200 cm voor jou.

Kom proefliggen op de matrassen van Auping, Mline en Ultima om te ervaren op welk matras jij het lekkerste ligt en slaapt.

TOPDEKMATRASSEN

Voeg voor extra comfort een topdekmatras toe. Ook kan er met een topdekmatras, ook wel topper of matrastopper genoemd, heel eenvoudig van twee éénpersoonsmatrassen een tweepersoonsbed gecreëerd worden. Het type topper dat bij je past is persoonlijk, net als het type matras.

Een gemiddeld matras heeft een levensduur van ongeveer 10 jaar. Ben jij op zoek naar een nieuw matras, laat je adviseren door onze slaapexperts in Sliedrecht, zodat jij het matras koopt dat het beste is voor jouw lichaam en nachtrust.