Onderhoud

Onderhoud

Met het juiste onderhoud zorg je er voor dat je dagelijks plezier hebt, maar óók blijft houden, van jouw door Hartog Wonen geleverde meubelen.

1-12 van 34
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
1-12 van 34
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

MEUBEL ONDERHOUD

Goed voor je meubelen zorgen is erg belangrijk. Het is namelijk zo dat meubelen die goed onderhouden worden, veel langer mee gaan en de meubelen behouden langer hun originele uitstraling.

MEUBELOLIE EN IMPREGNEERMIDDEL

Er zijn verschillende mogelijkheden om je meubelen optimaal te onderhouden. Regelmatig het stof van je meubelen afnemen met een schone doek en je stoffen meubelen stofzuigen, zijn van die kleine dingen die je mee kan nemen in je schoonmaakroutine. Dit zijn wel stappen die het uiterlijk van meubelen goed doen.

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je meubelen, adviseren wij je dan ook je meubelen regelmatig te onderhouden met de juiste onderhoudsproducten. Zo onderhoud je jouw houten meubelen met een olie afwerking met een bijpassende meubelolie of laat je stoffen zitmeubel professioneel impregneren, zodat vlekken makkelijker verwijderd kunnen worden en de stof langer vlekvrij, dus mooier blijft.

ONDERHOUDSADVIES

Voor hout, meubelstof, leer en microleder

De verschillende materiaalsoorten, zoals hout, meubelstof, leer en microleder hebben ieder hun eigen onderhoudsproducten. Vraag ons vakkundig personeel welk product voor jouw meubelstuk het beste is. Daarnaast kunnen zij je ook voorzien van het juiste advies over het gebruik van dit onderhoudsproduct.

Naast deze onderhoudsproducten hebben we ook nog een aantal algemene onderhoudstips:

 • Onderhoud leer minimaal 2x per jaar.
 • Plaats je meubelen bij voorkeur niet in het directe zonlicht.
 • Plaats je meubelen niet dichtbij een warmtebron, zoals kachel of radiator.
 • Kijk uit met jeanskleding, spijkerstof kan afgeven.
 • Zuig je stoffen meubelen wekelijks uit met een zogenaamd meubelmondstuk
 • Klop bij een stoffen meubel dat voorzien is van losse kussens, regelmatig de kussens op.
 • Hang tijdens de wintermaanden (als de lucht droog is) waterbakjes aan de verwarming om de luchtvochtigheid te reguleren.
 • Verplaats accessoires regelmatig om verkleuringen tegen te gaan.
 • Maak gebruik van onderzetters om kringen van bekers en glazen te voorkomen.

Onderhoudsmiddelen kunnen schadelijke stoffen bevatten. Voorkom dat ze te vaak moeten worden gebruikt, bijvoorbeeld door meubelen regelmatig te stofzuigen of met een vochtig doekje af te nemen. Als u meubelen een onderhoudsbeurt geeft met vloeibare middelen of een spuitbus, zorg dan voor een goede ventilatie.

REINIGEN EN SCHOONMAKEN VAN MEUBELEN

Bij het reinigen van je meubelen is het van belang dat je gemorste substantie altijd deppend opneemt. Ga niet hard duwen of schrobben, want dan duw je de substantie vaak in de vezels en zijn vlekken nog moeilijker te verwijderen.

Wil je meer weten over het onderhoud en reinigen van jouw meubelen? Over de volgende materiaalsoorten hebben we uitgebreide informatie:

 • Hout
 • Leer
 • Meubelstof
 • Microleder

Maar er is meer… Wil jij de komende 5 jaar geen zorgen hebben om jouw meubelen? Lees dan de uitgebreide informatie over onze All-in-House service. Met deze service heb je 5 jaar service en garantie op je nieuwe aankoop!