eettafel ultima 260x100cm

SKU
10078838
Uitgevoerd in massief afgewerkt in de kleur pole grey met metalen onderstel in de kleur nr.2 patiné. (hxbxl) 078x100x260 cm | hoogte onderregel ca. 72 cm
in diverse kleuren en maten leverbaar
Vanaf
€ 1.099,00
  • Gratis interieuradvies van onze specialisten
  • Altijd de nieuwste woon- en slaaptrends
  • CBW erkend
  • Laagste prijs garantie
Meer informatie

Ultima; eettafel maatwerk

De Ultima maatwerktafel in massief eiken afgewerkt in de kleur pole grey met metalen onderstel in de kleur nr.2 patiné. (hxbxl) 078x100x260 cm | hoogte onderregel ca. 72 cm.

Bekijk de IN.HOUSE Ultima modellen op de website. Ultima heeft een robuust metalen onderstel en een stoer rustiek eiken blad. Het onderstel is op meerdere posities onder de tafel te plaatsen, zodat alle stoelen een ideale plaats aan de tafel kunnen krijgen. De tafel is in meerdere maten en kleuren verkrijgbaar.

Maatwerk eettafel

Maar hoe wordt onze Ultima tafel nu eigenlijk gemaakt. Voor onze maatwerktafel gebruiken we eikenhout dat afkomstig is uit Europese bossen. We selecteren het hout speciaal zodat het rustieke karakter gewaarborgd blijft. Het geselecteerde hout wordt in planken gezaagd om vervolgens een lange periode te liggen zodat deze goed kan drogen. Dit gebeurt eerst in de buitenlucht, daarna worden de houten planken goed gedroogd in droogkamers tot deze de het ideale vochtpercentage hebben bereikt. Dit hele proces neemt ongeveer zes tot acht maanden in beslag.

Geen wonder dat de levertijd zo lang is van de Ultima maatwerktafel. Als de houten planken het juiste vochtpercentage bereikt hebben worden de planken in de juiste maat gezaagd. Deze losse planken worden wederom per tafelblad gesorteerd zodat het rustieke karakter goed naar voren komt. Door dit proces is elke Ultima eettafel uniek, er bestaan gewoon geen twee dezelfde tafels! Vervolgens worden de planken aan elkaar verlijmd tot een prachtig tafelblad en worden daarna volledig opgeschuurd.

Als laatste volgt er nog een handmatige bewerking van het blad. Onze vakmensen gaan aan de slag met speciaal gereedschap om de groeven en noesten goed te bewerken. Dit proces neemt geruime tijd in beslag want het is belangrijk dat het robuuste karakter van het tafelblad goed naar voren komen. Vervolgens wordt het tafelblad wederom handmatig geschuurd.

Industriele eettafel online bestellen

Daarna wordt aan de onderzijde van het tafelblad de metalen bussen aangebracht waar straks de poten in gemonteerd worden. Wij hebben ervoor gezorgd dat je altijd meerdere posities kunt kiezen om de poten te bevestigen. Op deze manier kun je de poten wat meer naar buiten of naar binnen plaatsen. Vervolgens wordt het blad in de door jou gewenste kleur gebracht d.m.v. diverse beits en laklagen.

Vind je het lastig om zelf je eigen Ultima eettafel samen te stellen, kom dan naar onze woonwinkel om het showroommodel te bekijken. Onze deskundige medewerkers in de winkel helpen je graag met het samenstellen van jouw Ultima.

Specificaties
Art.nr.
10078838
Korte omschrijving
Uitgevoerd in massief afgewerkt in de kleur pole grey met metalen onderstel in de kleur nr.2 patiné. (hxbxl) 078x100x260 cm | hoogte onderregel ca. 72 cm
Merk
IN.House
Materiaal
Hout
Afmetingen
(hxbxl) 078x100x260 cm | hoogte onderregel ca. 72 cm
Deze kollektie is
beschikbaar in Sliedrecht
Getoonde uitvoering
Eettafel