Collectie | Zo kies je voor een rechthoekig, rond of ovaal vloerkleed

Richmond Interiors interieur


Ben je, met de aanschaf van nieuwe meubelen, goed op weg naar een gezellige woonkamer, maar mist er nog iets? Een vloerkleed kan dat missende stukje zijn en de lege ruimte opvullen. Deze woonaccessoires zijn er in verschillende vormen die allemaal voor een ander eindresultaat zorgen. Dit hangt ook af van de plek waar je een vloerkleed neerlegt, en of je vloerkleden met elkaar combineert.

Rechthoekig vloerkleed: altijd goed

Met een rechthoekig vloerkleed vul je de leegte voor de bank of onder een tafel volledig op. Je bakent hiermee echt een ruimte af. Een rechthoekig vloerkleed komt goed tot zijn recht voor een rechthoekige bank. Let er wel op dat het vloerkleed voor bij de bank niet te groot of te klein is. Vloerkleden vallen onder de categorie woonaccessoires, wat betekent dat ze op mogen vallen maar dat ze je meubel niet moeten overschaduwen. Voor bij een hoekbank kun je bijvoorbeeld een groot vloerkleed kiezen, maar bij een tweezits- en driezitsbank zal dit er snel gek uitzien. Welke maat vloerkleed je nodig hebt, hangt dus af van het soort bank waarbij je het vloerkleed gaat plaatsen.

Richmond Interiors interieur


Rond vloerkleed: speels en opvallend

Door voor een rond vloerkleed te kiezen in een interieur met rechte en hoekige vormen, creëer je een speels effect. En door een rechthoekige salontafel, eettafel of bank te combineren met een ronde vorm, ontstaat er evenwicht in de woonruimte. Houd je van symmetrie? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een ronde tafel of bank te combineren met een rond vloerkleed. Een groot, rond vloerkleed kan de eyecatcher in jouw woonkamer zijn, wanneer deze aan de zijkanten van de bank iets uitsteekt en voor een deel onder de bank ligt.

Ovaal vloerkleed: anders dan anders

Naast rechthoekige en ronde vloerkleden, bestaat de collectie van Hartog Wonen uit vloerkleden met een ovale vorm. Net als met een rond vloerkleed, doorbreek je met deze woonaccessoire de harde lijnen en vormen in de woonkamer. Het verschil is echter dat een ovaal vloerkleed nog wel de nadruk legt op de lengte of breedte in de kamer. Daarnaast is het net weer even anders dan een rechthoekig of rond vloerkleed, dat al in vele interieurs te vinden is. Heb je een ovale salontafel of eettafel in de kamer staan? Dan past een ovaal vloerkleed hier helemaal mooi bij.

Ovaal vloerkleed van het merk by-boo


Vloerkleden combineren

Mocht je niet kunnen kiezen tussen verschillende vormen of soorten vloerkleden, kun je altijd nog gaan voor vloerkleed-layering. Dit houdt in dat je twee of meerdere vloerkleden met elkaar combineert, door ze over elkaar heen te leggen. Dit kan op verschillende manieren. Als eerste kun je vloerkleden van hetzelfde materiaal en/of met dezelfde print, maar in een verschillende kleur met elkaar combineren. Zo houd je het veilig, maar creëer je toch een verassend effect. Een tweede optie is het combineren van vloerkleden die gemaakt zijn van verschillende materialen. Met deze techniek kun je een vloerkleed bijvoorbeeld nog zachter laten ogen. Een iets gewaagdere optie is het combineren van vloerkleden met een verschillende vorm. Probeer bijvoorbeeld eens een rond vloerkleed over een rechthoekig vloerkleed te leggen.

Rechthoekig en rond vloerkleed.


Vloerkleed onder de eettafel

Vloerkleden staan niet alleen leuk in de zithoek, maar ook juist in de eethoek. Om het vloerkleed onder de eettafel niet te laten verdwijnen, is het van belang dat het vloerkleed minimaal 70 centimeter breder en langer is dan de eettafel. Naast dat een vloerkleed gezelligheid toevoegt aan je eethoek, is het geluiddempende effect een voordeel van een vloerkleed onder tafel. Praten en lachen tijdens het tafelen zal hierdoor niet voor overlast zorgen bij je buren.

Bij een rechthoekige eettafel behoud je de symmetrie door er een rechthoekig vloerkleed onder te leggen. Een rond vloerkleed is op zijn beurt het perfecte soort vloerkleed voor onder een ronde eettafel. Hiermee versterk je namelijk het effect van de ronde eettafel.

Vloerkleed onder eettafel.


Maak je woonkamer af

Ontbreken er in jouw woonkamer nog één of meerdere vloerkleden? En weet je inmiddels welke vorm vloerkleed het beste, waar in huis past? Wacht dan niet langer en maak jouw woonkamer nóg gezelliger met één of een aantal vloerkleden van By-Boo, COCO maison, INHOUSE of Richmond Interiors. Je vindt deze vloerkleden in de winkels of op de website van Hartog Wonen.