Collectie | Hoe je jouw kast het beste in kunt richten met woonaccessoires

Dressoir van het merk XOOON


Heb je een nieuwe kast in de woonkamer staan, maar is deze nog erg leeg en vind je het lastig om de kast leuk op te vullen? Door mooie woonaccessoires in en op de kast te plaatsen, maak je jouw kast helemaal af! Of het nu gaat om een dressoir, bergkast, boekenkast, buffetkast, vitrinekast, wandmeubel of zwevende kast. In deze blog geven we je tips voor het inrichten van een open kast, of kast met open vakken.

Kleuren kiezen

De woonaccessoires in je kast mogen opvallen, maar je wil voorkomen dat de kast er rommelig uit gaat zien door accessoires. Bepaal daarom van tevoren welke kleur woonaccessoires het mooiste in of op jouw kast staan, en welke kleur het beste past bij de rest van je interieur. Met woonaccessoires in één of maximaal twee accentkleuren, creëer je een rustige uitstraling. Je kunt er ook voor kiezen om woonaccessoires in verschillende tinten, van de dezelfde kleur in je kast te zetten.

Boekenkast en highboard van het merk XOOON.


Variëren met materialen

Woonaccessoires zijn er in allerlei soorten. Het leuke hieraan is dat je verschillende materialen met elkaar kunt combineren. Probeer een glazen vaas eens naast een aluminium kandelaar neer te zetten, of één van de vakken in de kast op te vullen met een leuk sierkussen. Er is niet één goede manier om je kast in te richten, maar er zijn eindeloos veel mogelijkheden!


De hoogte in

Naast dat je moet letten op de kleuren en materialen van accessoires, is het van belang dat de woonaccessoires in je kast variëren in hoogte. Hierdoor creëer je een speelse en volumineuze look. Zet bijvoorbeeld twee ornamenten naast elkaar die in hoogte verschillen. Daarnaast kun je woonaccessoires op elkaar plaatsen, bijvoorbeeld door een beeldje op een stapel boeken neer te zetten. Als laatste geeft het een leuk effect om een lamp, vaas of bloempot bovenop de kast te plaatsen.

Kast met woonaccessoires van het merk Richmond Interiors.


Rijtjes & stapels

Less is more als het gaat om de hoeveelheid woonaccessoires in een kast. Zo hoeft niet heel de kast vol te staan met accessoires, maar creëer je juist rust door enkele vakken of planken leeg te laten. Wanneer je een aantal woonaccessoires verzameld hebt, is het ook nog de kunst om deze op de juiste manier neer te zetten. Wanneer je de spullen allemaal naast elkaar zet, zal de kast namelijk nog steeds rommelig ogen. Daarom kun je de woonaccessoires beter groeperen door rijtjes en stapels te maken.

Inrichten maar!

Heb je genoeg inspiratie opgedaan, en kun je niet wachten om te beginnen aan de inrichting van jouw kast? Kom dan snel langs in de winkels van Hartog Wonen of neem een kijkje op de website, waar de mooiste woonaccessoires van merken als COCO maison, By-Boo en Richmond Interiors op je staan te wachten!