Woontips | 6 manieren om je interieur op te leuken

Woonaccessoires maken je huis af. Door je huis in te richten met mooie woonaccessoires geeft het net dat beetje extra. Ook kan je jouw persoonlijkheid laten zien met woonaccessoires. Doe dat door te kiezen voor accessoires in die kleur waar je zo dol op bent of juist in die woonstijl die helemaal bij je past. Het voordeel van woonaccessoires is dat er zo ontelbaar veel zijn dat er altijd iets leuks tussen zit wat past bij jou en je interieur. De zes meest voorkomende accessoires om je interieur mee in te richten, worden hieronder toegelicht.

Wanddecoratie en vaas


Optie 1: Bijzettafels

Bijzettafels zijn er in verschillende soorten en maten zodat je ze overal kan plaatsen. Je vindt ze naast de bank of in dat lege hoekje dat net wel wat aankleding kan hebben. Ook kan je er een aantal verschillende bij elkaar zetten, die als salontafel gebruikt kunnen worden. Naast de functionele kant van de bijzettafel, kan deze ook zorgen voor sfeer. Zo kun je er bijvoorbeeld andere woonaccessoires opzetten en creƫer je een sfeervolle setting in je woonkamer.

 

Optie 2: Sierkussens

Sierkussens kun je gebruiken om op je bank of stoel te leggen. Sierkussens zijn er in talloze verschillende kleuren, vormen en printjes. Hierdoor kun je altijd wel een sierkussen vinden dat past bij de kleur van jouw bank of stoel.

Vaas en kussen


Optie 3: Wanddecoratie

Bij wanddecoratie hoef je allang niet meer alleen te denken aan een schilderij. Kleed je lege muren in verschillende kamers in je huis aan met ornamenten, wandrekken en andere decoratieve objecten. Ook een mooie klokken of spiegels kun je ophangen om je interieur net dat beetje extra's te geven.

 

Optie 4: Woondecoratie

Er zijn talloze woonaccessoires die vallen onder woondecoratie. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan vazen, kandelaren, theelichten, schalen, bloempotten en beelden. Met woondecoratie vul je jouw interieur eigenlijk op. Beeldjes en vazen kun je bijvoorbeeld weer combineren met dressoirs of bijzettafels.

 

Optie 5: Vloerkleden

Vloerkleden liggen vaak bij een bank, stoel of onder een tafel. Zo baken je het zitgedeelte af en het vloerkleed zorgt voor lekkere warmen voeten tijdens de koude dagen. Als je bijvoorbeeld een stenen vloer hebt, kan een vloerkleed ook zorgen voor wat meer sfeer in het interieur.

 

Optie 6: Lampen

Breng verlichting in je huis aan op de juiste manier. Licht is bepalend voor hoe we ons voelen, maar ook voor de sfeer, uitstraling en ruimtelijkheid in een ruimte. We hebben verschillende lampen in ons assortiment om je interieur mee op te vrolijken en te verlichten. Zo zijn er vloerlampen, hanglampen en tafellampen. Zet bijvoorbeeld een tafellamp op een bijzettafel of een vloerlamp naast een bank.

 

Woonaccessoires kopen

De mooiste woonaccessoires, om je interieur mee op te leuken, kun je kopen bij Hartog Wonen. Heb je nog hulp nodig bij het combineren van de juiste woonaccessoires en verlichting? Vraag het onze verkoopadviseurs in de winkel in Slliedrecht of Utrecht of maak hier een afspraak voor een persoonlijk advies.