Haal de lente in huis

Verlang je ook zo naar de komst van de lente? Wij kunnen niet wachten! Het is het perfecte moment om je interieur nieuw leven in te blazen. Of je nu van plan bent om een grootschalige make-over aan te pakken of gewoon enkele subtiele aanpassingen wilt maken, wij staan klaar om je te inspireren met vijf geweldige tips om de lente in huis te halen.

Haal de lente in huis | Hartog Wonen

 

Een vleugje kleur in je huis

Laat de donkere winterdagen achter je en verwelkom levendige kleuren zoals: zonnig geel tot fris groen, levendig oranje en romantisch roze. Deze kleuren kunnen op talloze manieren worden geïntegreerd in je interieur. Kies voor het schilderen van een muur of het toevoegen van kleurrijke kussens op je bank, zelfs de kleinste aanpassingen kunnen een groots lente-effect creëren. Maar als je echt een statement wilt maken, waarom zou je dan niet wat groter denken? Durf te experimenteren met je meubilair door te kiezen voor een opvallend gekleurde bank of fauteuil. Een mix van verschillende kleuren eetstoelen geeft een vrolijke touch in je interieur!

 

Natuurlijke materialen

Breng de natuur van buiten naar binnen en versterk het gevoel van langere dagen en warmer weer. Het gebruik van materialen zoals rotan, hout, bamboe, natuursteen en wol in je interieur is een uitstekende manier om de lente in huis te halen. Deze natuurlijke elementen voegen niet alleen textuur en karakter toe aan je ruimte, maar brengen je ook in contact met schoonheid van de natuur. Combineer deze materialen met prachtige, grote planten geplaatst in kleurrijke bloempotten. Met deze aanpak wordt je interieur een oase van rust.

Haal de lente in huis - accessoires | Hartog Wonen

 

Bloemen in je interieur

Een beetje voor de hand liggende maar er is geen lente zonder bloemen. Plaats een mooie vaas op tafel met een prachtig kleurrijk boeket erin. De heerlijke geuren en de vrolijke kleuren zorgen voor een voorjaarsfeestje in huis. Door een neutrale vaas te kiezen springen de kleuren van de bloemen er nog meer uit! Wie houdt niet er nu niet van bloemen in een interieur?

Haal de lente in huis - bloemen | Hartog Wonen

 

Vrolijke prints

Naast levendige kleuren zijn vrolijke prints ook onmisbaar in de lentetrends. Denk aan: bloemenprints, verenmotieven, palmbladeren en zelfs dierenprints. Deze prints kunnen worden toegevoegd aan je interieur via een leuk behang, maar ook door middel van schilderijen en decoratieve sierkussens. Een slimme zet is om te kiezen voor een neutrale beige muurkleur als achtergrond waardoor de gekleurde schilderijen nog meer opvallen. Hierdoor wordt niet alleen een eyecatcher in je interieur, maar het biedt ook flexibiliteit voor de seizoenen. Het gekleurde schilderij kan vervangen worden door een herfst- of winterthema in het najaar, waardoor je interieur zich eenvoudig aanpast aan de verschillende sferen van het jaar.

Haal de lente in huis - vrolijke prints | Hartog Wonen

 

Slaapkamer

Laat het lentethema niet alleen de woonkamer veroveren, maar breng het ook tot leven in de slaapkamer. Kies voor een levendig gekleurd dekbedovertrek met een speels printje om een vleugje lente naar je beddengoed te brengen. Voor wie liever een rustigere slaapkamer heeft, zijn pasteltinten een perfecte keuze. Voeg een prachtige vaas met droogbloemen toe of breng een nieuwe plant naar binnen om een extra dosis lentekleur en -sfeer aan de slaapkamer toe te voegen. Met deze eenvoudige toevoegingen wordt jouw slaapkamer een oase van lentevreugde en frisheid.

Haal de lente in huis - slaapkamer | Hartog Wonen

Interieuradvies

Kan jij wel wat hulp gebruiken met jouw huis lente klaar maken? Onze vakkundige adviseurs geven je graag een interieuradvies op maat. Samen kijken we naar hoe we het beste je huis om toveren zodat deze klaar is voor de lente. Klik hier om een afspraak in te plannen.