Woontips | Hoe maak je een keuze tussen een losse bank en een hoekbank

Grijze hoekbank van het merk XOOON


Hoe bepaal je nou of je voor een losse 2-zits en 3-zitsbank kiest of dat wellicht een hoekbank beter staat in je woonkamer? Het is belangrijk om hier een goede keuze in te maken aangezien een bank een grote aankoop is die, afhankelijk van het materiaal en het onderhoud dat je eraan pleegt, ongeveer 7 tot 20 jaar mee kan gaan. In deze blog vind je een aantal handige tips waardoor jij weet welke bank je moet kiezen.

 

Meet de ruimte op

Het is belangrijk dat je eerst goed opmeet hoe groot de ruimte is waarbinnen je jouw bank wilt plaatsen. Dit is nodig om de hoekbank of losse banken in verhouding te laten staan tot je woonkamer. Een hoekbank neemt automatisch meer ruimte in dan losse banken. Maar dit betekent niet dat je een hoekbank niet in een kleine woonkamer kunt plaatsen. Als de ruimte klein is maar deze wel een perfecte hoek heeft voor een hoekbank, kun je met een hoekbank juist alle ruimte die je hebt optimaal benutten.

 

Losse banken

Als je voor twee losse banken kiest in je interieur, geeft dit je meer mogelijkheden. Je kunt gemakkelijker schuiven met je banken en met de inrichting van je interieur. Met twee losse banken ben je flexibeler, want je kunt de banken op meer plekken kwijt in je interieur. Je kunt twee losse banken bijvoorbeeld tegenover elkaar zetten, of je kunt de banken gemakkelijk combineren met een loveseat of een fauteuil. Bij een 2-zitsbank of een 3-zitsbank ben je wel sneller gebonden aan de leuningen die de zijkant blokkeren. 

 

Zwarte bank van het merk Henders & Hazel

 

Hoekbanken

Met een hoekbank ben je, anders dan bij losse banken, gebonden aan de plek waar de bank staat in je interieur. Hoe je een hoekbank plaatst, hangt af van de ruimte die je hebt. Je kunt een hoekbank namelijk in een hoek plaatsen, maar ook midden in de woonkamer. Bij een hoekbank heb je zoals de naam het al zegt een definitieve hoek bij je bank. Met een hoekbank creëer je wel een extra plek. Dit komt doordat je de hoek ook kunt bezetten. Een ander voordeel bij een hoekbank is dat je verschillende opties hebt als het gaat om de opstelling van de hoekbank. Je kunt gaan voor een hoekbank met één of met twee hoeken waardoor je een U-vorm krijgt in je bank. Je kunt er zoveel tussenstukken bij plaatsen als je maar wilt. Zo pas je het formaat van de hoekbank gemakkelijk aan de grootte van je woonkamer. 

 

Groene hoekbank in kamer

 

Laat je adviseren

Zo is het voor iedere woonkamer verschillend wat er het beste bij past en natuurlijk ook wat je zelf het mooist vindt staan. Kom je er zelf niet helemaal uit? Kom dan langs in een van onze winkels in Sliedrecht of Utrecht of maak hier een afspraak voor een interieuradvies met een van onze interieurspecialisten!