Blog

Een hoekbank of meerdere losse banken?

Hoe bepaal je nou of je voor een losse 2-zits en 3-zitsbank kiest of dat wellicht een hoekbank beter staat in je woonkamer? In deze blog vind je een aantal handige tips om de keuze misschien wat makkelijker te maken.

Als je voor twee losse banken kiest in je interieur, geeft dit je meer mogelijkheden. Je kunt gemakkelijker schuiven met je banken en met de inrichting van je interieur. Met twee losse banken ben je flexibeler, want je kunt de banken op meer plekken kwijt in je interieur.

Dit is anders bij een hoekbank. Met een hoekbank ben je gebonden aan de plek waar die staat in je interieur. Bij een hoekbank heb je zoals de naam het al zegt een definitieve hoek bij je bank. Bij twee losse banken kun je ze bijvoorbeeld ook tegenover elkaar zetten of kun je er gemakkelijker combineren met een loveseat of een fauteuil.

Met een hoekbank creëer je wel een extra plek. Dit komt doordat je de hoek ook kunt bezetten. Bij een 2-zitsbank of een 3-zitsbank ben je sneller gebonden aan de leuningen die de zijkant blokkeren. Een hoekbank is ook ideaal als je de bank in de hoek van je interieur wilt hebben.

 

Een ander voordeel bij een hoekbank is dat je verschillende optie hebt als het gaat om de opstelling van de hoekbank. Je kunt gaan voor een hoekbank met één of met twee hoeken waardoor je een U-vorm krijgt in je bank. Je kunt er zoveel tussenstukken bij plaatsen als je maar wilt. Zo pas je het formaat van de hoekbank gemakkelijk aan de grootte van je woonkamer. Bij een losse bank heb je ook wel keuze, maar ben je gebonden aan een 2-zits, 2,5-zits, 3-zits of meerzitsbank.

Het is belangrijk dat je eerst goed opmeet hoe groot de ruimte is waarbinnen je jouw bank wilt plaatsen. Dit is nodig om de hoekbank of losse banken in verhouding te laten staan tot je woonkamer. Een hoekbank neemt automatisch meer ruimte in dan losse banken. Maar als je een kleinere woonkamer hebt maar wel een perfecte hoek waar een hoekbank in past, kan je hiermee wel alle ruimte die je hebt, optimaal benutten.

 

Zo is het voor iedere woonkamer verschillend wat er het beste bij past en natuurlijk ook wat je zelf het mooist vindt staan. Kom je er zelf niet helemaal uit? Kom dan langs in een van onze winkels in Sliedrecht of Utrecht of maak hier een afspraak voor een interieuradvies met een van onze interieurspecialisten!