5 tips voor het kopen van een bank

Groene hoekbank in woonkamer.

Het kopen van een nieuwe bank is een aanzienlijke aanschaf. Niet alleen wat betreft de prijs, maar ook voor het bepalen van de sfeer in jouw woonkamer. Bij het kopen van een nieuwe bank zijn er dan ook een aantal dingen waar je op moet letten. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, hebben we hier 5 tips onder elkaar gezet.


Tip 1: Meet de ruimte op

Bij het kopen van een bank is het als eerste belangrijk om de ruimte waar de bank komt te staan op te meten. Hierdoor kun je gericht op zoek naar een bank met de passende maten. Let er op dat de bank niet te groot is, waardoor deze teveel ruimte in beslag neemt, en dat de bank niet te klein is. Kijk ook of de bank in verhouding is met de rest van de woonkamer. In de showroom lijkt een bank vaak kleiner. Laat je hierdoor niet misleiden en houdt hier rekening mee bij het bepalen van de juiste afmeting.


Tip 2: Bepaal het aantal zitplaatsen

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen hoeveel zitplaatsen je nodig heb bij het kopen van een bank. Heb je een groot gezin, kies dan bijvoorbeeld voor een hoekbank. Ben je met z’n tweeën dan is een 2-zitsbank of 3-zitsbank in principe voldoende. Deze kan je leuk combineren met een fauteuil. Maar houd je er allebei van om languit op de bank te liggen om een boek te lezen, dan heb je toch meer zitruimte nodig. Dan kan juist een bank met longchair beter bij je passen.

Groene hoekbank en 3-zitsbank.


Tip 3: Denk na over het soort bekleding

De keuze in bekleding is groot en daarom is het belangrijk om over het soort bekleding na te denken voordat je een bank gaat kopen. Ga je voor stof, leder of toch liever microleder? Leder geeft je bank vaak een stoere uitstraling. Stof zorgt juist meer voor warmte.

Als je huisdieren of jonge kinderen hebt, moet je hier ook rekening mee houden. Neem dan bijvoorbeeld een stof waar je vlekken makkelijk uit kan halen of een kleur waarbij vlekken minder goed zichtbaar zijn. Vind je het lastig om een goede keuze te maken? Vraag dan onze verkoopadviseurs naar de voor- en nadelen van de diverse soorten bekleding.


Tip 4: Kies een passende kleur

Als je alleen een nieuwe bank in je interieur wilt en bijvoorbeeld niet je volledige woonkamer compleet nieuw wil inrichtten, is het belangrijk om te zorgen dat de bank overeenkomt qua kleur en bekleding met de huidige meubelen in het huis. Op deze manier valt de bank niet buiten de rest van je interieur.

XOOON bank in woonkamer.


Tip 5: Kies het juiste zitcomfort

Als laatste is het soort zitcomfort van een bank belangrijk bij het kopen van een nieuwe bank. Zit je graag ver weggezakt in je bank of heb je liever een wat harder zitcomfort. Maak de juiste keuze hierin aangezien je toch waarschijnlijk voor een langere tijd van deze bank gebruik zult maken. Als je de verschillende soorten zitcomfort wilt testen, ben je altijd van harte welkom in een van onze winkels.


Laat je adviseren

Weet je zelf niet precies wat je wilt of welke opstelling het beste past bij jouw woonwensen, kom dan naar de winkel en vraag het aan een van onze verkoopadviseurs of maak hier een afspraak met één van onze interieurstylisten.