Blog

Richt de slaapkamer zo in dat deze jouw ultieme rust geeft

Richt de slaapkamer zo in dat deze jouw ultieme rust geeft.

Wie wil er nou niet optimaal genieten van zijn nachtrust? In deze blog vindt je een aantal tips waardoor jouw slaapkamer ervoor kan zorgen dat deze jouw de ultieme rust geeft en je hier optimaal van kan genieten. Want iedereen begint de dag beter na een goede nachtrust!

 

Richt je slaapkamer niet te druk in

Zorg ervoor dat je slaapkamer overzichtelijk en rustig is. Dit kan je doen door je slaapkamer niet al te druk in te richtten met teveel meubelen. Dit geeft je meer rust in je hoofd waardoor je automatisch ook rustiger slaapt en optimaal kunt genieten van je nachtrust.

Voor een overzichtelijke slaapkamer kan je ook kiezen voor meubels die op elkaar zijn afgestemd. Zo biedt Hartog Wonen diverse ledikanten met bijpassend nachtkastje en kledingkast aan. De slaapkamermeubelen Brussel zijn hier een goed voorbeeld van. Het ledikant en de kledingkast hebben een stoere en industriële uitstraling. Het kleurgebruik en de harmonie zorgen toch voor een rustige sfeer, waardoor deze collectie in veel slaapkamer goed tot haar recht komt.

 

 

Ga voor rustige kleuren

De kleuren die je de muren van je slaapkamer geeft, zijn ook enorm belangrijk voor de rust die je slaapkamer kan uitstralen. Zo kun je het beste gaan voor neutrale kleuren, zoals wit of beige. Als je liever gaat voor wat donkerdere kleuren kun je het beste kiezen voor donkerblauw of donkergroen. Deze kleuren geven je de meeste rust binnen je slaapkamer.

 

Kies het bed dat bij jou past

Kies een boxspring of ledikant dat bij jou past. Naast het uiterlijk van het bed, is het ook belangrijk dat je zorgt dat de breedte en de lengte van het bed passend is bij jouw lichaam en bij de ruimte van jouw slaapkamer. Ledikanten en boxsprings zijn verkrijgbaar in diverse breedte en lengte maten.

Ook hebben we een uitgebreid assortiment matrassen met verschillende hardheden. Kies een matras die het beste bij jou past. Deze helpen er zeker aan mee dat jij de ultieme nachtrust beleeft. Ditzelfde geldt ook voor je hoofdkussen.

De ruime keuze in matrassen en hoofdkussens is fijn, maar juist door de hoeveelheid opties is het soms dat je niet goed weet wat het beste is voor jouw lichaam. Onze slaapexperts kunnen door middel van proef liggen op verschillende matrassen in onze showroom een persoonlijk slaapadvies geven.

 

Accessoires

Maak je slaapkamer af met verschillende woonaccessoires. Zo kan je bijvoorbeeld een mooi schilderij gebruiken als wanddecoratie. Je nachtkastjes kan je aanvullen met een lampje en aan het plafond kan je gebruik maken van hanglampen. Zo zorg je ervoor dat er voldoende licht in de kamer is als het buiten donker is of je onvoldoende lichtinval hebt in je slaapkamer. Ook kun je bij het bed passende sierkussens kiezen of bovenop de dekens kiezen voor een plaid. Voor onder het bed kun je gaan voor een passend vloerkleed.

Zorg er wel voor dat alle accessoires een vaste plek krijgen en vermijd rommel in de slaapkamer.

 

Wil je meer weten over een ledikant, boxspring, nachtkastjes, kledingkasten of heb je andere vragen over het inrichten van je slaapkamer of wil je een passend slaapadvies?

Kom dan naar onze winkel in Sliedrecht en vraag het aan onze slaapexperts.