4 tips voor een ultiem rustige slaapkamer

 

Bed van het merk Auping

Wie wil er nou niet optimaal genieten van zijn nachtrust? In deze blog vind je een aantal tips waardoor jouw slaapkamer ervoor kan zorgen dat deze jou de ultieme rust geeft en je hier optimaal van kan genieten. Want iedereen begint de dag beter na een goede nachtrust!

 

Tip 1: Richt je slaapkamer niet te druk in

Zorg ervoor dat je slaapkamer overzichtelijk en rustig is. Dit kan je doen door je slaapkamer niet al te druk in te richten met teveel meubelen. Dit geeft je meer rust in je hoofd waardoor je automatisch ook rustiger slaapt en optimaal kunt genieten van je nachtrust.

Voor een overzichtelijke slaapkamer kan je ook kiezen voor meubels die op elkaar zijn afgestemd. Zo biedt Hartog Wonen diverse ledikanten met bijpassend nachtkastje en kledingkast aan. De slaapkamermeubelen Brussel zijn hier een goed voorbeeld van. Het ledikant en de kledingkast hebben een stoere en industriƫle uitstraling. Het kleurgebruik en de harmonie zorgen toch voor een rustige sfeer, waardoor deze collectie in veel slaapkamers goed tot haar recht komt.

 

 

Tip 2: Ga voor rustige kleuren

De kleuren die je de muren van je slaapkamer geeft, zijn ook enorm belangrijk voor de rust die je slaapkamer kan uitstralen. Zo kun je het beste gaan voor neutrale kleuren, zoals wit of beige. Als je liever gaat voor wat donkerdere kleuren kun je het beste kiezen voor donkergroen of donkerblauw. Blauw is de meest rustgevende kleur voor in de slaapkamer. 

 

Tip 3: Kies het bed dat bij jou past

Kies een boxspring of ledikant dat bij jou past. Naast het uiterlijk van het bed, is het ook belangrijk dat je zorgt dat de breedte en de lengte van het bed passend is bij jouw lichaam en bij de ruimte van jouw slaapkamer. Ledikanten en boxsprings zijn verkrijgbaar in diverse breedte en lengte maten. Zorg ook voor voldoende ruimte naast het bed om makkelijk in en uit bed te kunnen stappen. Een afstand van ongeveer 40 tot 60 centimeter naast het bed geeft je hiervoor genoeg ruimte.

Ook hebben we een uitgebreid assortiment matrassen met verschillende hardheden. Kies een matras dat het beste bij jou past. Deze helpen er zeker aan mee dat jij de ultieme nachtrust beleeft. Ditzelfde geldt ook voor je hoofdkussen.

De ruime keuze in matrassen en hoofdkussens is fijn, maar juist door de hoeveelheid opties weet je misschien niet goed wat de beste optie is voor jouw lichaam. Onze slaapexperts kunnen door middel van proef liggen op verschillende matrassen in onze showroom een persoonlijk slaapadvies geven.


Tip 4: Voeg woonaccessoires toe

Maak je slaapkamer af met verschillende woonaccessoires. Zo kan je bijvoorbeeld een mooi schilderij gebruiken als wanddecoratie. Je nachtkastjes kan je aanvullen met een lampje en aan het plafond kan je gebruik maken van hanglampen. Zo zorg je ervoor dat er voldoende licht in de kamer is als het buiten donker is of je onvoldoende lichtinval hebt in je slaapkamer. Ook kun je bij het bed passende sierkussens kiezen of bovenop de dekens kiezen voor een plaid. Voor onder het bed kun je gaan voor een passend vloerkleed.

Zorg er wel voor dat alle accessoires een vaste plek krijgen en vermijd rommel in de slaapkamer.

 

Laat je adviseren

Wil je meer weten over een ledikant, boxspring, nachtkastjes, kledingkasten of heb je andere vragen over het inrichten van je slaapkamer? Vraag het onze slaapexperts in de winkel in Sliedrecht of maak hier een afspraak voor een persoonlijk slaapadvies.