EEN INDUSTRIEEL INTERIEUR

Ga je voor een stoer interieur met een ruwe uitstraling? Dan zit je goed met de industriële woonstijl! De woonstijl is de laatste jaren enorm ontwikkeld en is nu een heuse trend wereldwijd. De stoere woonstijl is populair, verrassend, maar bovenal erg sfeervol. Maar hoe zorg je voor sfeer in een industrieel interieur?

INDUSTRIËLE KLEUREN

De industriële woonstijl is geïnspireerd op fabrieken, loodsen en Amerikaanse lofts. De ruwe elementen uit deze verschillende gebouwen zijn ze basis geworden voor de woonstijl. Zo zien we beton, metaal, hout, steen en leer vaak terugkomen in een industrieel interieur. De kleuren zwart, wit en grijs passen perfect bij deze materialen en deze worden dan ook vaak gebruikt. Wil je ook graag een kleur verwerken in je interieur? Voeg dan een mooie legergroene- of cognackleur toe voor een kleurrijker geheel.

Het industriële interieur staat bekend om haar rustige basis in combinatie met opvallende elementen. Laat één muur bijvoorbeeld heel erg opvallen door een betonlook toe te voegen of een stenen muur in tact te laten. De rest van de muren kan je in een witte, grijze of legergroene kleur verven. Hierdoor behoud je één geheel in de woonkamer en zorg je voor een stoere look.

WELKE MEUBELEN PASSEN BIJ EEN INDUSTRIEEL INTERIEUR?

Grote, robuuste meubelen spelen de hoofdrol binnen de industriële woonstijl. Deze zorgen voor een interieur met een open en ruimtelijk karakter. Meubelen die perfect bij deze interieurstijl passen, zijn een cognackleurige of donkergroene leren bank, maar ook houten meubelen in combinatie met zwart staal. Hierbij kun je denken aan een mooie grote kast of een salontafel. De combinatie tussen leer en hout is een belangrijk kenmerk van het industriële interieur, maar wil je toch liever een zachtere uitstraling? Ga dan voor een bank in van stof. Hierdoor creëer je meer warmte in deze woonstijl door het geheel wat te verzachten.

Accessoires zorgen bij een industrieel interieur ook voor warmte en sfeer. Hierbij zijn lampen het meest belangrijk. Doordat er veel gebruik wordt gemaakt van donkere kleuren in het interieur, kan een ruimte al snel wat kleiner lijken. Enkele lampen kunnen dit probleem oplossen. Zorg hierbij voor warm licht, dit zorgt voor gezelligheid.

Wil je meer weten over de andere woonstijlen? Klik dan op één van de onderstaande links: