EEN KLASSIEK INTERIEUR

Een elegant interieur met een luxe karakter: we hebben het over de klassieke woonstijl. Deze woonstijl is tijdloos en gaat zeker niet vervelen. Om een oubollige uitstraling te voorkomen, is een combinatie tussen klassieke meubelen en stoere/designmaterialen erg belangrijk. Deze verschillende kleuren en materialen zorgen voor een frisse en vernieuwende look, waardoor we het klassieke interieur een nieuw leven inblazen! 

WELKE KLEUREN ZIEN WE TERUG IN EEN KLASSIEKE STIJL?

Bij de klassieke woonstijl maken we voornamelijk veel gebruik van diepe kleuren. Denk hierbij aan een mooie bordeauxrood, een donkerblauwe of een donkergroene kleur. Deze kleuren geven een hele chique en rijke uitstraling. Je kunt ervoor kiezen om één van deze diepe kleuren te verwerken op meerdere muren in de woonkamer, dit zorgt voor een mooie geheel. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de accentkleuren in de accessoires terug te laten komen en de muren neutraal te houden. Het mooiste is dan om de muren in een beige- of zandkleur te houden. Dit zijn de mooiste kleuren in combinatie met de diepe accentkleuren. Bij de klassieke woonstijl wordt ook veel gebruik gemaakt van goud of messing. Dit zie je voornamelijk terugkomen in accessoires en in de afwerking bij meubelen.

DE MATERIALEN IN EEN KLASSIEK INTERIEUR

De kunst is om veel gebruik te maken van diverse materialen. Maak bijvoorbeeld een mix van satijn, velours, linnen, marmer en donker hout. Deze materialen zijn kenmerkend voor het klassieke interieur en zorgen voor een luxe en verrassende uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een mooie velours bank in combonatie met linnen gordijnen en een groot Perzisch vloerkleed. Daarmee krijg je gegarandeerd de gewenste look! Bij het afstylen kun je een aantal dingen in gedachten houden. Zo wordt er in een klassiek interieur vaak gebruik gemaakt van symmetrie. Kies bijvoorbeeld voor twee dezelfde kandelaren die je in het raamkozijn kunt zetten. Daarnaast zijn ornamenten en antieke elementen ook een wezenlijke aanvulling op het interieur!

Wil je meer weten over de andere woonstijlen? Klik dan op één van de onderstaande links: