Stijlvol & Klassiek

Stijvol bij Hartog Wonen

STIJLVOL & KLASSIEK

Een stijlvol & klassiek interieur straalt luxe en elegantie uit. De stijl herken je aan de verwijzingen naar vroeger, zoals de renaissance. Denk aan barokke stoelen, ornamenten en kroonluchters. Het is een statige en elegante woonstijl met romantische invloeden.

VORMEN EN MATERIALEN

Voorheen zagen we in dergelijke interieurs veel donkere kleuren zoals bordeauxrood en dieppaars, maar tegenwoordig mag het wat lichter met naturellen, grijstinten en zwart en af en toe een toefje goud. Een interieur in de woonstijl Stijlvol & Klassiek heeft weinig harde kleuren nodig, omdat de meubels en details genoeg tot de verbeelding spreken. Luxe, glanzende stoffen en velours worden in een stijlvol & klassiek interieur vaak gecombineerd met leer en hout.  

WELKE MEUBELEN PASSEN BIJ DEZE STIJL?

De renaissance en de barok zijn een inspiratiebron voor deze woonstijl en dit is vertaald naar een eigentijdse en frisse woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan gecapitonneerde banken en fauteuils, maar ook aan rijk versierde lambrisering en ornamenten. Barokke stoelen en kroonluchters passen perfect in deze klassieke stijl. Op de vloer ligt donker hout, een visgraatparket of natuursteen met daarop eventueel een grote kelim of ander vloerkleed. Op de wand kan een behang met grote print of een ingetogen kleur toegepast worden.