Basic

Woonstijl Basic bij Hartog Wonen

BASIC

Het uitgangspunt van de basic woonstijl is dat dit interieur rust en kalmte uitstraalt door de lichte tinten en weinig accessoires. In het kleurenpalet zie je deze rust ook terug; grijs- en wittinten, naturel kleuren en enkele zwarte accenten zetten daarom de toon. Een neutraal en basic interieur is fris, licht, leefbaar en no-nonsense: de basis van een lekker huis. De sfeer is tijdloos en persoonlijk.

VORMEN & MATERIAALSOORTEN

De meest gebruikte vormen binnen de basic woonstijl zijn rechte lijnen en strakke vormen. Dit pure interieur is een interieur zonder poespas, franjes en tierelantijnen. Dessins zien we niet in een basic interieur maar wel grafische prints of eventueel strepen. Er worden veel natuurlijke materialen zoals hout, linnen, wol en rotan gebruikt. Ook beton zien we veel terug in dit interieur.

WELKE MEUBELEN PASSEN BIJ DEZE STIJL?

Net zoals de andere woonstijl heeft ook de basic woonstijl enkele ‘typerende’ meubelen die je vaak terug ziet. Denk hierbij aan een strakke lichte bank, zwevende planken, grote meubels zonder ornamenten, ingemetselde nissen, wit of licht houten dressoir, wit gespoten houten keuken met een betonnen aanrechtblad, geschilderde muren, betonnen of (witgeschilderde) eikenhouten vloer, shutters of linnen gordijnen zonder dessin.

Eenvoud voert in deze woonstijl de boventoon, maar dat betekent niet dat een basic interieur saai is. Met hier en daar een echt designstuk kan je een statement maken. Door te mixen in stijlen zoals een industriële eetkamerstoel met een eenvoudige houten tafel houd je het interieur spannend. Ook met woonaccessoires kan je het interieur iets speelser maken.  Plaats een romantische kandelaar of industriële lampen. Of geef het interieur pit met een in het oog springend vloerkleed. Grappige details maken het interieur persoonlijk.

De basic woonstijl is bijvoorbeeld geschikt als je wat kleiner woont of jouw huis niet zo licht is. Door de neutrale kleuren oogt een woning groter en lichter.