EEN BASIC INTERIEUR

Gaat jouw hart sneller kloppen van een fris en rustgevend interieur en houd je niet van teveel poespas en tierelantijnen? Dan is woonstijl Basic jou waarschijnlijk op het lijf geschreven! Deze woonstijl straalt namelijk heel veel rust en eenheid uit, maar dat betekent niet dat een basic interieur saai is. Door te mixen met een element van een andere woonstijl, maak je jouw interieur juist spannend. Maar ik hoor je denken: Hoe creëer ik eenheid in mijn interieur, terwijl ik allerlei woonstijlen met elkaar mix? Het kleurenpalet speelt hier een hele belangrijke rol in.

WELKE KLEUREN PASSEN IN EEN BASIC INTERIEUR?

Bij woonstijl Basic maken we veel gebruik van natuurlijke materialen en lichte, neutrale kleuren. Zo kun je denken aan een kleurenpalet met bruin en beige of een combinatie van voornamelijk grijstinten en wit. Door kleuren uit hetzelfde kleurenpalet aan te houden met het inrichten van de woonruimte, behoud je eenheid. Hierdoor kun je gerust mixen en matchen met accessoires van verschillende woonstijlen. Wil je een verrassende touch geven aan je interieur? Ga dan voor een industriële eetkamerstoel met een eenvoudige houten tafel. Is dat toch niet helemaal jouw stijl? Maak dan bijvoorbeeld een statement door een designstuk toe te voegen of kies voor een opvallend vloerkleed voor extra pit in je interieur. Het kan allemaal! Wil je een kleur verwerken in je interieur? Kies dan wel voor één accentkleur en laat deze kleur terugkomen in de accessoires.

MATERIAAL & VORM

Een basic interieur klinkt misschien niet heel erg gezellig, maar niets is minder waar. De meest gebruikte vormen binnen de basic woonstijl zijn rechte lijnen en strakke vormen. Enkele ‘typerende’ meubelen die je vaak terug ziet, zijn een strakke lichte bank, zwevende planken, grote meubels zonder ornamenten, een wit of licht houten kast of een eettafel met een licht of ‘betonnen’ blad. Verder staat deze woonstijl erom bekend dat je verschillende structuren en materialen met elkaar kunt combineren. Kies bijvoorbeeld voor die licht houten meubelen een stoffen bank in een licht grijze kleur.

De basis van je meubelen is op dit moment al perfect, maar als je het nog afstylet met verschillende accessoires, maak je je interieur tot een gezellig en persoonlijk geheel! Leg bijvoorbeeld een plaid op de bank, zorg voor mooie kaarsen uit het kleurenpalet en kleed de woonkamer aan met wat planten. Deze zorgen niet alleen voor kleur, maar ook voor gezelligheid.

Wil je meer weten over de andere woonstijlen? Klik dan op één van de onderstaande links: