Landelijk & Romantisch

Woonstijl Landelijk & Romantisch bij Hartog Wonen

LANDELIJK & ROMANTISCH

Een landelijke woonstijl kenmerkt zich door een comfortabele, rustige en met name warme en gezellige sfeer. Iedereen voelt zich thuis in een landelijk huis. Met het hele gezin de dag doornemen aan een robuuste houten tafel of een avondje theeleuten met vriendinnen op een lekkere plofbank. In jouw huis wordt geleefd.

Voeg aan deze stijl wat pasteltinten, ronde vormen en zachte stoffen met fijne patronen toe en je interieur krijgt een wat meer romantisch karakter.

VORMEN & MATERIAALSOORTEN

In deze woonstijl wordt veel hout gebruikt, maar ook mooie effen stoffen in natuurlijke tinten en materialen zoals wol, linnen, katoen en vachten. Een landelijk interieur heeft veel raakvlakken met een meer brocante en romantische stijl. Een vintage kast uit de familie past goed in een deze woonstijlen, net zoals paneeldeuren en een houten balken plafond.

WELKE MEUBELEN PASSEN BIJ DEZE STIJL?

Denk aan rustieke meubels, kussens, behaaglijke plaids, veel kaarsen en een tapijt als sfeermaker. De meubels mogen grof en robuust zijn, want een gladde afwerking past niet in een landelijke stijl.

Wil je het wat romantischer aankleden? Leg dan een gehaakte plaid over de bank en zet iedere week een mooi veldboeket op tafel. In een romantische woonstijl passen brocante accessoires, sidetables, shutters, schemerlampen, kroonluchters van glas, vitrinekasten, wollen plaids, gestoffeerde meubels en een witgeschilderde vloer goed. 

Een vleugje stoer voeg je toe door stevige materialen te gebruiken. Denk hierbij aan onafgewerkte, ruige materialen, zoals een locker, kunststof stoelen, lederen schemerlampkappen of kasten van sloophout.