EEN LANDELIJK INTERIEUR

Houd je van een knus, warm en gezellig interieur? Dan is de landelijke woonstijl de perfecte match voor jou. Een landelijk interieur staat namelijk bekend om haar ultieme comfort en haar uitnodigende sfeer. Zo kan je urenlang tafel aan een royale familietafel of je kan een filmavond houden op de grote, comfortabele bank. Dat wil je toch?

Natuurlijke materialen en rustige kleuren geven deze woonstijl een huiselijk en gezellig karakter, waardoor een ieder zich snel thuis zal voelen in een landelijk interieur.

WELKE KLEUREN PASSEN BIJ EEN LANDELIJKE STIJL?

Bij een landelijk interieur maken we veel gebruik van natuurlijke kleuren. We hebben het hier dus voornamelijk over zand- en aardetinten zoals wit, beige, maar ook taupe en grijs. Gedempte geel- en bruintinten als honing, oker en goud gaan goed samen met hout. Door gebruik te maken van dit kleurenpalet, zorg je ervoor dat er eenheid en rust ontstaat. Wil je toch een beetje meer flair en romantiek in je interieur? Voeg dan een zachte pastelkleur toe aan je kleurenpalet.

LANDELIJKE MATERIALEN

In het landelijke interieur wordt niet alleen veel gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren, maar ook van natuurlijke materialen. Puur natuur past hier dan ook helemaal. Natuurlijke materialen die veel toegepast zijn beton, linnen, wol en katoen. Maar hout is het sleutelwoord voor deze woonstijl. De robuuste, stevige meubelen uit deze woonstijl zijn vaak gemaakt van onbewerkt hout. Je ziet hier de noesten nog goed zitten, dit past perfect bij deze woonstijl. Hoe rustieker, hoe beter. Omdat houten meubelen vaak heel rustiek zijn uitgevoerd, is het belangrijk om je interieur aan te vullen met accessoires die de sfeer weer terugbrengen in huis. Denk hierbij aan een lekker zacht plaid op de bank, samen met mooie sierkussens of zet allerlei kaarsen neer om te zorgen voor gezelligheid.

Wil je meer weten over de andere woonstijlen? Klik dan op één van de onderstaande links: