EEN MODERN INTERIEUR

Minimalistisch, functioneel en ruim opgezet, zo kunnen we een modern interieur het best omschrijven. Geometrische vormen zoals rechthoeken en vierkanten vormen de basis. Deze kubistische vormen en strakke lijnen zorgen voor een ruimtelijke uitstraling. Rust, kalmte en eenheid staan voorop bij deze woonstijl, maar hoe creëer je dit in jouw interieur? 

HET KLEURENPALET VAN EEN MODERNE WOONSTIJL

Het kleurenpalet in een modern interieur is cruciaal om eenheid en rust te bewaren. Een modern interieur bestaat vaak uit een goede basis van witte, grijze, zwarte en/of bruine tinten. De witte basis in het interieur wordt dan vaak aangevuld met een contrasterende, donkere kleur. Zwart en wit is hier een bekende kleurencombinatie. Naast de basiskleuren, staat de moderne woonstijl bekend om haar felle accentkleuren. Deze vind je vaak terug in de opvallende & hippe accessoires. Want, ondanks dat er niet heel veel tierelantijntjes te vinden zijn in het interieur, is er zeker wel ruimte voor een accessoire die de aandacht trekt! Hiermee geldt wel de vuistregel: Less is more. Dus wil je de rust en eenheid bewaren? Zet dan niet te veel eyecatchers neer, maar ga voor enkele opvallende, grotere items. Denk bijvoorbeeld aan een mooi schilderij, een beeld of een opvallende staande lamp.

DEZE MATERIALEN ZIE JE IN EEN MODERN INTERIEUR

Naast het gebruik van de contrasterende kleuren, is het gebruik van verschillende materialen ook van groot belang in een modern interieur. Materialen die veel terugkomen in de functionele meubelen van een modern interieur zijn: chroom, staal, zilver, metaal en leder. Deze meubelen zijn vaak uitgevoerd met strakke lijnen en een feilloos ontwerp, waardoor ze de eenvoud en rust in de woonkamer behouden. Hout staat niet in het rijtje materialen, maar dit past ook zeker in een modern interieur. Als je hout toe wil voegen aan je moderne interieur, is het wel van belang dat je naar de vorm en het gebruik van het hout kijkt. Een strak en glad meubel zal voor het mooiste geheel zorgen. Kies bijvoorbeeld voor een strakke houten tafel of een glad afgewerkt lowboard. 

Verder is ruimte een erg belangrijk begrip binnen deze woonstijl. Meubelen komen het beste tot hun recht op het moment dat zij genoeg ruimte krijgen. Daarnaast is een zwevend meubel een goede toevoeging aan een modern interieur, omdat het zorgt voor een extra ruimtelijk effect in de ruimte! 

Wil je meer weten over de andere woonstijlen? Klik dan op één van de onderstaande links: