Hoofdkussens

Hoofdkussens

Hoofdkussens voor rug-, buik- en zijslapers van o.a. Silvana, Ducky Dons en Ultima vind je bij Hartog Wonen. Onze slaapexperts in Sliedrecht staan voor je klaar om het hoofdkussen te vinden dat het beste bij je past.

Kom naar de winkel en ervaar het uitgebreide assortiment.

1-12 van 25
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
1-12 van 25
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Hoofdkussens zijn er in verschillende diktes, groottes en materialen. Een hoofdkussen is vaak een bepalende factor voor een goede nachtrust. Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat uw nekspieren tijdens de slaap optimaal kunnen ontspannen omdat uw nekwervels met een goed kussen recht aansluiten op uw rugwervels.

Hoe kies je het juiste hoofdkussen?

Bij het kiezen van een passend hoofdkussen zijn er een aantal factoren die van belang zijn:

  • Wat is je favoriete slaaphouding?
  • Hoe breed zijn je schouders?
  • Hoe hard is je matras?
  • Wat zijn je lichamelijke kenmerken op het gebied van transpiratie en allergieën?
  • Wat zijn je eigen voorkeuren voor materiaal en vormbaarheid van het kussen?

Slaapt je het liefst op je rug, let er dan op dat het kussen wat hoger is in de nek dan bij het achterhoofd, anders buigt het hoofd te ver naar voren en met te dun juist te ver naar achteren.

Voor zijslapers is het belangrijk dat de schouders niet op, maar tegen het kussen aan liggen. Ben je een zijslaper met brede schouders dan heb je een dikker kussen nodig.

Wanneer je op je buik slaapt, lig je in een onnatuurlijke positie. Een buikslaper is het beste af met een heel dun kussen, want dan belemmer je de ademhaling het minste.

In onze winkel in Sliedrecht kan je bijvoorbeeld terecht voor hoofdkussens gevuld met dons, wol, kapok, veren, synthetische bolletjes, latex of traagschuim. Iedere kussenvulling heeft voor- en nadelen. Welke kussenvulling geschikt is hangt mede af van de slaaphouding van een persoon. 

Bepaal samen met onze slaapexperts wat voor jou het beste en prettigste ligt en geniet met een goed hoofdkussen van een heerlijke nachtrust.