salontafel ultima 140x70cm

SKU
10080468
Uitgevoerd in massief eiken afgewerkt in de kleur pole grey met metalen U-pootset in de kleur patiné (nr.2). (hxbxl) 045x070x140 cm
in diverse kleuren en maten leverbaar
Vanaf
€ 749,00
  • Gratis interieuradvies van onze specialisten
  • Altijd de nieuwste woon- en slaaptrends
  • CBW erkend
  • Laagste prijs garantie
Meer informatie

Ultima; op maat gemaakte salontafel

De Ultima salontafel in massief eiken afgewerkt in de kleur pole grey met metalen onderstel in de kleur nr.2 patiné. (hxbxl) 045x070x140 cm.

Bekijk de IN.HOUSE Ultima modellen op de website. Ultima heeft een robuust metalen onderstel en een stoer rustiek eiken blad. Het onderstel is op meerdere posities onder de tafel te plaatsen, zodat alle stoelen een ideale plaats aan de tafel kunnen krijgen. De tafel is in meerdere maten en kleuren verkrijgbaar.

Salontafel online kopen

Maar hoe wordt onze Ultima salontafel nu eigenlijk gemaakt. Voor onze maatwerktafel gebruiken we eikenhout dat afkomstig is uit Europese bossen. We selecteren het hout speciaal zodat het rustieke karakter gewaarborgd blijft. Het geselecteerde hout wordt in planken gezaagd om vervolgens een lange periode te liggen zodat deze goed kan drogen. Dit gebeurt eerst in de buitenlucht, daarna worden de houten planken goed gedroogd in droogkamers tot deze de het ideale vochtpercentage hebben bereikt. Dit hele proces neemt ongeveer zes tot acht maanden in beslag.

Geen wonder dat de levertijd zo lang is van de Ultima salontafel maatwerk. Als de houten planken het juiste vochtpercentage bereikt hebben worden de planken in de juiste maat gezaagd. Deze losse planken worden wederom per tafelblad gesorteerd zodat het rustieke karakter goed naar voren komt. Door dit proces is elke Ultima salontafel uniek, er bestaan gewoon geen twee dezelfde tafels! Vervolgens worden de planken aan elkaar verlijmd tot een prachtig tafelblad en worden daarna volledig opgeschuurd.

Als laatste volgt er nog een handmatige bewerking van het blad. Onze vakmensen gaan aan de slag met speciaal gereedschap om de groeven en noesten goed te bewerken. Dit proces neemt geruime tijd in beslag want het is belangrijk dat het robuuste karakter van het tafelblad goed naar voren komen. Vervolgens wordt het tafelblad wederom handmatig geschuurd.

Salontafel maatwerk

Daarna wordt aan de onderzijde van het tafelblad de metalen bussen aangebracht waar straks de poten in gemonteerd worden. Wij hebben ervoor gezorgd dat je altijd meerdere posities kunt kiezen om de poten te bevestigen. Op deze manier kun je de poten wat meer naar buiten of naar binnen plaatsen. Vervolgens wordt het blad in de door jou gewenste kleur gebracht d.m.v. diverse beits en laklagen.

Om de diverse mogelijkheden te bespreken verwelkomen wij je graag in onze woonwinkel, waar onze verkoopadviseurs je altijd graag helpen met alle kleurstalen om tot de beste keuze te komen. Onze kleurstalen zijn extra groot zodat je een goed beeld hebt van de uitstraling van het hout.

Specificaties
Art.nr.
10080468
Korte omschrijving
Uitgevoerd in massief eiken afgewerkt in de kleur pole grey met metalen U-pootset in de kleur patiné (nr.2). (hxbxl) 045x070x140 cm
Merk
IN.House
Materiaal
Hout
Afmetingen
(hxbxl) 045x070x140 cm
Deze kollektie is
beschikbaar in Utrecht
Getoonde uitvoering
Salontafel