Henders & Hazel: Innovatief Nederlands design voor banken, eetkamerstoelen en woonprogramma's

Maak kennis met en lees hieronder alles over het merk Henders & Hazel. Wil je liever gelijk naar de collectie van Henders & Hazel? Klik dan hier.

Bij Hartog Wonen vind je onder andere het merk Henders & Hazel terug in ons assortiment. Henders & Hazel wil met zijn meubels een gezellige en huiselijke sfeer creëren waarin mensen zich ‘thuis’ voelen. De meubelen geven een ziel aan je huis, waardoor je interieur jouw verhaal vertelt. En dat tegen een betaalbare prijs. Originaliteit en eigenzinnigheid zijn kernwaarden die de ontwerpers steeds laten terug komen in de meubelen. Het assortiment bevat verschillende woonprogramma’s en zitmeubelen, maar ook decoratie en daarbij passende verlichting.

Bij het ontwerpen wordt er gekeken naar het leven van alle dag in combinatie met de inspiratie door andere culturen die wordt opgedaan tijdens reizen over de hele wereld. Belangrijke voorwaarden van de Henders & Hazel meubelen zijn karaktervol, eigentijds, functioneel en kwaliteit. Zo wordt de natuurlijke puurheid van de houten meubelen onderstreept door het gebruik van noesten en kleinere planken en is de afwerking bijna altijd handmatig. Op deze manier voorkomen ze onnodig afval, helpen daarmee de natuur en de meubels hebben een stoere en natuurlijke uitstraling.

Henders & Hazel biedt een uitgebreid en compleet assortiment met voor ieder wat wils. Binnen de collectie bieden ze complete inrichtingen, maar je kan er ook prima terecht voor een zitmeubel of nieuwe eethoek. Bij het ontwerpen van zitmeubelen en stoelen zijn ergonomie en comfort belangrijke uitgangspunten. Warme stoere stoffen- en ledersoorten zijn met zorg uitgekozen. Henders & Hazel biedt een ruime keuze en hebben een bankstel voor elk interieur.

De originaliteit van de meubelen zit ‘m vaak in de kleine details. Wat te denken van keerbare lades die aan twee zijden uittrekbaar zijn? Kasten met ingebouwde LED-verlichting of een soft-close systeem? Een bank met vele opties, zoals een opberg- of slaapfunctie, een USB-aansluiting of een uitklapbare relaxfunctie? Laat je verrassen door de veelzijdigheid van de meubelen van Henders & Hazel.

Henders & Hazel verdeelt het assortiment naast productcategorieën ook in verschillende woonstijlen, wat een andere invalshoek geeft. Op deze manier kan er gericht gezocht worden naar het woonprogramma of meubel dat binnen jouw woonstijl past. Henders & Hazel vult ieder jaar de collectie aan met nieuwe eigentijdse meubels. Het fijne aan dit merk is dat deze ontwerpen slechts de basis vormen. Binnen de meeste woonprogramma’s kun je je interieur zelf vormgeven door uit meerdere formaten, uitvoeringen, kleuren en opties te kiezen. Zo kies je naast de gewenste woonstijl ook het meubel binnen jouw smaak!

Industrieel

Industriële meubels bestaan vaak ruwe materialen, zoals bijvoorbeeld een mix van hout en zwart metalen accenten. Ook beton past goed binnen deze stijl. De combinatie van deze materialen zorgt ervoor dat meubelen een robuuste, stoer en eigentijdse sfeer geeft. Het kleurgebruik in de industriële stijl is vaak vrij sober en clean. De kleuren zwart, grijs en wit matchen goed met hout of beton.

Modern

Een moderne woonstijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen en functioneel design. Bij meubels, zoals banken, kasten en tafels zie je vaak strakke en minimalistisch minimalistische vormgeving. Je ziet de kleuren zwart, grijs en wit vaak terug. Deze kleuren worden vaak gecombineerd met een mooie accentkleur, die kan terugkomen op de muur of in accessoires.

Natuurlijk

Een natuurlijke woonstijl herken je aan het gebruik van natuurlijke materialen. De meubels uit de natuurlijke woonstijl van Henders & Hazel herken je aan een combinatie van deze natuurlijke materialen met daarnaast strakke lijnen en een warme uitstraling. Een mix van eikenhout en metaal past heel goed hierbij en zie je dan regelmatig terug. De meeste meubelen uit deze woonstijl hebben een robuust karakter.

Landelijk

Het gebruik van natuurlijke tinten en materialen is een kenmerk van een landelijke woonstijl. Creëer warmte, rust en gezellig met grote meubels. Haal de natuur en het plattelandsgevoel naar binnen met rustiek & karakteristieke eiken meubelen en lichte kleuren op de muur.