Blog

Woontrend 2020: Rijke stoffen


Hoekbank Delphi

Rijke stoffen zijn weer helemaal terug van weggeweest. In de jaren '60 werden deze stoffen gebruikt in interieurs en theatergordijnen en in de middeleeuwen als kleding voor welgestelde mensen. Rijke stoffen zijn stoffen zoals fluweel, velvet en velours. Maar wat is nu het verschil tussen deze stoffen?

Fluweel een velvet zijn eigenlijk dezelfde stoffen, velvet is namelijk de Engels benaming voor fluweel. Velours is wel anders, dit is namelijk gesneden fluweel. Velours is zachter, zwaarder en iets minder glanzend dan fluweel. Al deze stoffen voelen zacht aan en hebben een glanzend effect. Ze worden geweven van katoen of zijde met kleine lusjes. Deze kleine lusjes voelen erg zacht aan. De stoffen hebben ook als kenmerk dat als je heen en weer aait over de stof dat deze van kleur veranderen. Deze kleurverandering geeft de stoffen een luxe uitstraling.

Rijke stoffen geven je interieur een warme en luxe uitstraling. Ze zijn heerlijk om tegenaan te kruipen en om te ontspannen. Je kunt rijke stoffen subtiel laten terugkomen in je decoratie, maar je kunt ze ook neerzetten als eyecatcher door bijvoorbeeld een grote mooie hoekbank.

Om het optimale effect van rijke stoffen te behouden is het van belang dat je deze stoffen goed onderhoudt en reinigt. Dit doe je door de meubelen wekelijks uit de borstelen met een fluweelborstel. Om het mooie glanzende effect te behouden is het raadzaam om de stof eens in de zoveel tijd professioneel te reinigen met een stoomapparaat.

 

Relaxfauteuil Camora Hoekbank Delphi

Loungestoel Reggio

Hocker Camora 

Tafellamp + kap velours

Armstoel Canti
 

Eetkamerstoel Manou