Blog

Woontrend 2020: Kleur van het Jaar 2020

Bron: www.flexa.nl

Elk jaar komen de kleurspecialisten van Flexa, internationale designexperts en architecten bij elkaar om de nieuwste wereldwijde trends te bespreken. Vervolgens vertalen ze deze trends door naar één hoofdkleur van het jaar. De Kleur van het Jaar 2020 heet 'Tranquil Dawn' en is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon. Deze kleur past zich aan afhankelijk van de lichtval en gecombineerde meubels/accessoires.
 De naam 'Tranquil Dawn' verwijst naar zonsopkomst en is gekozen, omdat in 2020 een nieuw decennium begint. Onze wereld wordt steeds hectische en digitaler. De kleurexperts hebben zich daarom laten inspireren door de kleuren van het ochtendlicht en verwijzen naar een rustige zonsopkomst. Benieuwd hoe je de kleur Tranquil Dawn kunt combineren? Geen zorgen de kleurexperts van Flexa hebben 4 kleurenpaletten samengesteld en wij hebben met zorg een aantal meubels en accessoires voor je uitgekozen welke matchen met het kleurenpalet.

 

A home for creativity

     
IN.HOUSE Ramonti hoekbank COCO maison Austin bijzettafels
XOOON Zane fauteuil COCO maison Perth karpet
IN.HOUSE Samla sierkussen  

 

Oud en nieuw gaan hand in hand met elkaar en geven een creatieve uitwerking aan deze trend. De warm, rijke en volle tinten zoals oker, petrol, groen en bordeaux en de lichte kleur Tranquile Dawn zorgen voor een eclectisch geheel. In deze trend wordt ook gebruik gemaakt van hout, bloemenprint, keramiek, geprinte katoenen en gebreiden kleden. Dit alles doet je denken aan een herfstachtige zonsopkomst.

 


A home for care 

     

IN.HOUSE Friso hoekbank IN.HOUSE Xanto salontafel  
IN.HOUSE Orbetello fauteuil COCO maison Sisley karpet  
COCO maison Blue Pastel print op glas   COCO maison Monkey spaarpot

 

In deze trend worden voornamelijk pastellen en naturellen gebruikt met als warme aanvulling Spiced Honey. De materialen die gebruikt worden zijn voornamelijk blanke houtsoorten, wol, en de metalen (zilver, koper en goud) Deze trend voelt aan als nevelige zonsopkomst in het voorjaar.


 

A home for play

     

IN.HOUSE Delphi hoekbank XOOON Glasgow salontafel  
XOOON Bueno fauteuil COCO maison Geo karpet
COCO maison Dome pot  

 

Woorden als energiek en open zijn kenmerkend voor dit thema. Dit kleurenpalet is speels, jong en vitaal en omvat een mix van lichte tinten en energievolle kleuren zoals geel en rood. Geometrie is een belangrijk patroon binnen die kleurpalet. De kleuren uit dit thema passen bij de horizon van een zonnige zomerse dag.

 

A home for meaning

     

IN.HOUSE Revello hoekbank COCO maison Noa bijzettafell  
XOOON Lima loveseat IN.HOUSE Skana karpet
COCO maison Jupiter kussen  

 

Minimalistisch, menselijk met een serene rust. Dit kleurenpalet bestaat uit verschillende lichten grijze tinten met 2 bijna zwarte tinten. Rechte lijnen en functionele vormen in combinatie met linnen en hout. Dit thema is te vergelijken met de horizon van een heldere winterdag.