Woontips | Welke kast past het beste in jouw woonkamer?

Houten dressoir

Kasten zijn de ideale meubelstukken om ruimte en rust te creëren in huis. Echter zijn er zoveel verschillende typen kasten, wat de zoektocht nou niet echt makkelijker maakt. Wat helpt het overzicht te bewaren is om een indeling te maken van je huis en jezelf in te beelden welke kasten het beste tot zijn recht komen in een ruimte. Het praktische aan kasten is dat ze vaak in series met andere meubelen geleverd kunnen worden. Combineren wordt zo makkelijker, je hoeft nu alleen de ‘serie’ naar smaak te kiezen. Hieronder worden de 7 verschillende typen kasten, die in de woonkamer geplaatst kunnen worden, uit ons assortiment toegelicht.

1. Dressoir

Een dressoir is een middelhoge kast die vooral in de woonkamer geplaatst wordt. Door de centrale ligging in huis is een dressoir een meubelstuk dat gelijk opvalt. Het is daarom een must dat hij goed in je interieur past en matcht met andere meubels. Het leuke aan een dressoir is dat je er ook woonaccessoires op kan plaatsen. Een mooie pot, vaas of beeld maakt het nog sfeervoller in huis.

2. TV-dressoir

Een tv-meubel is naast praktisch, ook erg functioneel. Het zorgt ervoor dat alle draden en kabels van je tv en audioapparatuur netjes zijn weggewerkt en kan ook nog eens als extra opslag ruimte dienen. Daarnaast ziet een tv-meubel er erg strak uit en draagt het zeker zijn steentje bij aan een sfeervolle wooninrichting in huis.

3. Vitrinekast

Een vitrinekast is allang niet meer alleen voor de verzamelaar. Iedereen heeft wel spullen waar hij of zij trots op is. Achter het glas van een mooie vitrinekast, krijgen jouw spullen de aandacht die ze verdienen. Ons assortiment bestaat voornamelijk uit vitrinekasten die vervaardigd zijn uit een combinatie van hout en glas. Soms nog gecombineerd met metaal, wat een stoere finishing touch geeft. Plaats de kast tegen een muur in de woonkamer of eetkamer, daar komen ze meestal het beste tot zijn recht.

Vitrinekasten

4. Bergkast

Bergkasten zijn handige meubelstukken in een mooi jasje. Zo zijn het niet meer de ouderwetse robuuste kasten, maar zijn ze tegenwoordig in een modern jasje gestoken en ook erg stijlvol. In ons assortiment vind je naast de bergkast ook het highboard in deze categorie. Het duidelijke verschil is dat een highboard vaak minder hoog is. Ideaal voor als je niet de hoogte in wilt gaan.

5. Boekenkast

Deze zijn er tegenwoordig in veel soorten en maten die perfect passen bij moderne en industriële woonstijlen. Je kunt kiezen voor een gesloten boekenkast waarbij alleen aan de voorzijde boeken tentoongesteld worden, of juist voor een open boekenkast die ook als roomdivider gebruikt kan worden. Het fijne aan een open boekenkast is dat je er ook andere woonaccessoires in kan plaatsen.

6. Wandmeubel

Een wandmeubel is een zeer veelzijdig meubelstuk. Het brengt sfeer in huis doordat die grote kale muur aangekleed wordt, het zorgt voor veel bergruimte, biedt ruimte om je tv op te plaatsen en heeft vaak een aantal open vakken waar je mooie woonaccessoires in kunt zetten. In ons assortiment vind je naast wandmeubelen met een vast formaat ook wandmeubelen die je volledig naar eigen wens kan samenstellen.

Houten wandmeubel in woonkamer.

7. Zwevende kast

Doordat de kast aan de muur hangt oogt het een heel stuk ruimtelijker. Er zijn verschillende meubels die aan de wand gemonteerd kunnen worden en een 'zwevend' effect geven. Denk aan een kast, dressoir, lowboard en tv-meubel.

Laat je adviseren

Weet je zelf niet precies wat je wilt of welke kasten het beste passen in jouw interieur? Vraag het dan aan een van onze interieurdeskundigen of maak hier een afspraak voor een volledig interieuradvies.