Blog

Tips voor het inrichten van je slaapkamer

Waar moet je op letten bij het inrichten van je slaapkamer?

Je wilt je slaapkamer natuurlijk zo praktisch mogelijk inrichten waardoor alles precies op de juiste plek valt. Elementen die vaak terug te vinden zijn in de slaapkamer zijn o.a. een bed, een tv-dressoir, kaptafel en kledingkast. Om je slaapkamer aan te kleden en sfeervoller te maken, is het plaatsen van verschillende accessoires zeker een aanrader. Bij veel mensen is dit bekend, maar hoe zorg je er dan voor dat alles goed op elkaar aansluit? Hartog Wonen geeft een aantal tips voor het inrichten van de slaapkamer.

1. Het is belangrijk om rust te creëren in de slaapkamer. Dit kan je doen door de kleuren van de muren neutraal houdt. Muren in een neutrale kleur zorgen er ook voor dat de meubelen in de slaapkamer er meer uitspringen. Wil je nu juist wel kleur op de muren, ga dan voor twee verschillende kleuren die goed bij elkaar passen en afgestemd zijn op elkaar.

2. Tegenwoordig zien we steeds vaker boxsprings die verkrijgbaar zijn in een felle kleur stof. Zoals roze, geel of fel blauw. Door te kiezen voor zo’n felle kleur, maak je van je bed een ware eyecatcher in de slaapkamer. Het is wel van belang dat zo'n kleur wel past bij de rest van je slaapkamerinterieur en de kleur van je muren. Hieronder zie je twee voorbeelden van hip gekleurde boxsprings die in samenhang zijn met de rest van het slaapkamerinterieur.

3. Je bed neemt vaak de meeste plaats in in de slaapkamer. Daarom is het van groot belang deze op de juiste plek te zetten zodat je genoeg ruimte hebt voor je andere meubels of accessoires voor in de slaapkamer. Het meest praktische bij een tweepersoonsbed is om deze in het midden van een muur te zetten zodat je aan beide kanten voldoende ruimte hebt om gemakkelijk uit te stappen. Op deze manier kan je ook aan beide zijde een nachtkastje plaatsen om je persoonlijke spulletje dicht bij je op te ruimen. Bij een eenpersoonsbed maakt dit minder verschil, deze zou je ook in de hoek van de kamer kunnen zetten.

4. Net als in de woonkamer is het ook in de slaapkamer belangrijk om deze sfeer te geven. Zo maak je er echt jouw slaapkamer van en een slaapkamer waar je je prettig voelt, zorgt voor een ontspannen gevoel. Om je slaapkamer meer sfeer te geven kun je deze opvullen met verschillende accessoires. Denk bijvoorbeeld aan nachtkastjes naast het bed of een mooi schilderij aan de wand boven het bed. Accessoires maken een inrichting vaak af en geeft het net dat beetje extra aan je inrichting. Bekijk hier alle accessoires van Hartog Wonen.

Weet je zelf niet precies hoe je jouw slaapkamer het beste kunt inrichten of weet je niet precies wat je wilt? Kom dan langs bij Hartog Wonen Sliedrecht en vraag het aan onze slaapadviseurs. Wil je een persoonlijk advies, plan dan een afspraak met één van onze slaapexperts.