Blog

Trends | Laat je inspireren door social media

Socialmediakanalen Pinterest en Instagram van Hartog Wonen.

Het gebruik van social media wordt steeds populairder. Niet alleen privé maar ook door bedrijven en winkels wordt dit steeds meer gebruikt om hun producten op te promoten, te laten zien wat ze aanbieden, acties te tonen enzovoort. Ook op het gebied van interieur wordt social media steeds belangrijker. Zo kun je social media bijvoorbeeld gebruiken om inspiratie op te doen voor de inrichting van je huis.


Socialmediagebruik 

Social media wordt met de dag meer en meer gebruikt, van de Nederlandse bevolking maken ongeveer 14,1 miljoen mensen iedere dag gebruik van social media. Gemiddeld wordt er door deze grote groep mensen bijna 2 uur doorgebracht op social media. Ook voor het opdoen van inspiratie voor de inrichting van je woon- of slaapkamer zijn deze kanalen ‘the place to be’. Op het gebied van interieur zijn er twee die er bovenuit springen, namelijk Instagram & Pinterest.


Instagram & Pinterest

Instagram wordt door meubelwinkels naast het plaatsen van sfeerbeelden of producten die op dat moment trendy zijn, soms ook gebruikt om acties op te promoten of om mededelingen te doen over de winkel. Op Pinterest kan je zelf door een overzicht van verschillende plaatjes van meubelstukken of compleet ingerichte woonkamers scrollen. De afbeeldingen die je aanspreken kan je ‘pinnen’ waardoor er een moodboard ontstaat. Hier heb je dus iets meer opties voor interieur ten opzichte van Instagram.

Op beide socialmediakanalen kun je dus veel inspiratie op doen voor de inrichting van je woon- en slaapkamer. Verzamel verschillende sfeerbeelden die je aanspreken. Maak hiervan je eigen moodboard zodat er een duidelijke beeld ontstaat van de sfeer die jij graag terug ziet in je huis.

Neem eens een kijkje op het Instagram en Pinterest account van Hartog Wonen om je volop te laten inspireren voor je eigen huis. Naast meubelen vind je bij ons ook sfeerbeelden van leuke woonaccessoires en mooie verlichting. Neem dus gerust eens een kijkje op een van onze social media kanalen. 


Laat je moodboard tot leven komen

Heb je een moodboard gemaakt, maar vind je het lastig om de juiste meubelen te vinden die passen bij jouw stijl en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Plan dan hier een afspraak met één van onze interieuradviseurs.