Blog

Onderhoud houten meubelen

Onderhoud houten meubelen

Meubelen bestaan uit verschillende soorten materiaal. Het spreekt voor zich dat elk materiaal zijn eigen aanpak nodig heeft. In deze blog bespreken we het onderhoud van houten meubelen.

 

Om optimaal te genieten van je houten meubelen, hebben we een aantal tips voor je:

- Hout is een natuurproduct en zal als zodanig reageren op zijn omgeving.

- Hout zal na verloop van tijd altijd iets verkleuren.

- Probeer het hout niet in direct zonlicht te plaatsen. Dit kan leiden tot vlekkerige verkleuring.

- Hang tijdens de wintermaanden (als de lucht droog is) waterbakjes aan de verwarming om de luchtvochtigheid te reguleren.

- Als je accessoires op het houten meubelstuk plaatst, verzet deze dan regelmatig. Dit voorkomt dat het hout op deze plekken niet of anders op kleurt.

- Voorzie je accessoires van viltdoppen om krassen te voorkomen.

- Plaats je houten meubelen niet te dicht bij een warmtebron (kachel, openhaard, cv-radiator enz)

- Onderhoud en reinig je meubelen regelmatig en gebruik onderzetters.

 

Als je wilt dat je houten meubelen er als nieuw uit blijven zien is het onderhoud hiervan enorm belangrijk. Naast alleen voorzichtig zijn met je meubelen zijn er ook verschillende onderhoudsproducten voor houten meubelen die er voor zorgen dat bijvoorbeeld jouw houten kast, tafel of dressoir hun ‘nieuwe looks’ behouden en waardoor je meubelen ook langer mee zullen gaan.

 

Hout is een prachtig natuurproduct dat ideaal te verwerken is tot meubelen. Er zijn verschillende samenstellingen waarin houten meubelen te verkrijgen zijn:

1. 100% massief hout

2. Gemaakt van plaatmateriaal zoals MDF voorzien van een afwerking van bijvoorbeeld:

- Kunststoffolie

- Lak

- Fineer

 

Hierondeer ziet u een aantal tafels met ieder een ander soort bovenblad.

Elke samenstelling heeft zijn eigen onderhoudsmiddel. Klik hier om meer te lezen over de verschillende onderhoudsmiddelen van de diverse houten meubelen.

 

Twijfel je welk onderhoudsmiddel het beste past bij jouw houten tafel, kast of dressoir, vraag dan onze verkoopadviseurs om advies. Zij staan voor je klaar!