Slaaptips | Hoe je uitgerust aan je dag kunt beginnen met het juiste bed

Boxspring van het merk Bedding Concepts


Een druk leven waar we rennen, vliegen en alsmaar doorgaan is voor de meesten heel herkenbaar. Een goede nachtrust om dat allemaal vol te houden, is dan ook van essentieel belang. Zaken zoals een goede temperatuur, geluid en de mate van verduistering van de ramen in de slaapkamer spelen hier een grote rol in. Ook het juiste bed is natuurlijk heel belangrijk. Maar waar let je allemaal op bij het uitzoeken van het juiste bed?


Het bed zelf

Allereerst kies je natuurlijk een bed waarvan de uitstraling jou aanspreekt. Naast de persoonlijke smaak, zijn er nog andere punten die van belang kunnen zijn bij het kiezen van het soort bed. Vind je het bijvoorbeeld prettig om je been een stukje buiten het bed te leggen, dan is het slim om een boxspring of ledikant met een lage rand te kiezen. Je kunt ook een bed kiezen op basis van de instaphoogte van het bed, wat het gemak bepaalt waarmee je in en uit je bed stapt. Heb je speciale slaapwensen, geef ze door aan onze slaapexperts en zij adviseren welk bed het beste bij je past.

 

Het beste matras

Een matras geeft je lichaam een goede ondersteuning tijdens te nacht. Matrassen zijn er in verschillende hardheden en allerlei materialen. In onze showroom hebben we een grote diversiteit aan matrassen waarop je kan proefliggen. Tijdens het uitproberen van de diverse matrassen zullen onze slaapadviseurs vragen stellen. Wat vind je het prettigste liggen? Een hard of zacht matras? Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken, dus heb je het snel warm of juist koud tijdens het slapen? Op deze manier komen ze er samen met jou achter welk matras het beste bij je past en jou de beste ondersteuning geven.

 

De juiste bedbodem

Bij een goed slaapsysteem speelt naast het matras de bedbodem een belangrijke rol. Het is dus van belang dat deze op elkaar zijn afgestemd. Een juiste bedbodem draagt bij aan het comfort en de levensduur van het matras. Bij het kiezen van je bedbodem kijk je allereerst naar hetgeen jij comfortabel vindt. Ga je voor een vlakke lattenbodem of gaat je voorkeur juist uit naar een verstelbare spiraalbodem? Naast het materiaal en het comfort is goede ventilatie erg belangrijk. Een goed ventilerende bedbodem zorgt er voor dat schimmelvorming onder het matras geen kans maakt. 

 

Een persoonlijk slaapadvies

Wil je een persoonlijk slaapadvies? Kom langs in onze showroom of plan hier een afspraak met één van onze slaapexperts!