Blog

Een goede nachtrust

Een goede nachtrust!

 

Een druk leven waar we rennen, vliegen en alsmaar doorgaan is voor de meesten heel herkenbaar. Een goede nachtrust om dat allemaal vol te houden, is dan ook van essentieel belang. Zaken zoals een goede temperatuur, geluid, de mate van verduistering van de ramen in de slaapkamer spelen hier een grote rol in. Ook het juiste bed is natuurlijk heel belangrijk. Maar waar let je allemaal op bij het uitzoeken van het juiste bed?

 

Looks

Allereerst kijk je natuurlijk of de uitstraling van het bed jou aanspreekt. Naast de persoonlijke smaak, zijn er ook nog andere punten die van belang kunnen zijn bij het maken van de keuze van het soort bed. Vind je het bijvoorbeeld prettig om je been een stukje buiten het bed te leggen, dan is een boxspring of een ledikant met een lage rand een slimme keuze. Heb je speciale slaapwensen, geef ze door aan onze slaapexperts en zij adviseren welk bed het beste bij je past.

 

 

Ondersteuning

Tijdens de nacht heeft je lichaam een goede ondersteuning nodig. Deze wordt gegeven door je matras en bedbodem. Bij de aankoop van je nieuwe bed, dient er dus goed gekeken te worden naar een matras en bedbodem die jou de juiste ondersteuning geven.

 

Het matras

Matrassen zijn er in verschillende hardheden en allerlei materialen. In onze showroom hebben we een grote diversiteit aan matrassen waarop je kan proefliggen. Tijdens het uitproberen van de diverse matrassen zullen onze slaapadviseurs vragen stellen. Wat vind je prettigste liggen? Een hard of zacht matras? Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken, dus heb je het snel warm of juist koud tijdens het slapen? Op deze manier komen ze er samen met jou achter welk matras het beste bij je past en jou de beste ondersteuning geven.

 

De bedbodem

Bij een goed slaapsysteem spelen zowel het matras als de bedbodem een belangrijke rol. Het is dus van belang dat deze op elkaar zijn afgestemd. Een juiste bedbodem draagt bij aan het comfort en de levensduur van het matras. Bij het kiezen van je bedbodem kijk je allereerst naar hetgeen jij comfortabel vindt. Ga je voor een vlakke lattenbodem of gaat je voorkeur juist uit naar een verstelbare spiraalbodem? Naast het materiaal en het comfort is goede ventilatie erg belangrijk. Een goed ventilerende bedbodem zorgt er voor dat schimmelvorming onder het matras geen kans maakt.

 

 

De hoogte van het bed

De instaphoogte van het bed bepaalt het gemak waarmee je in en uit je bed stapt. Hierbij kan je kijken wat jij prettigste vindt.

 

 

Wil je een persoonlijk slaapadvies? Kom langs in onze showroom of plan hier een afspraak met één van onze slaapexperts!

 

Bekijk hier onze slaapafdeling!