Blog

Een boxspring of ledikant, welke kies jij?

Boxspring

Een boxspring is momenteel één van de populairste slaapsystemen. Ze zijn veel te vinden in mooie hotels en gaat door zijn uitstraling vaak gepaard met luxe en comfort. In het onderstel van een boxspring zitten veren verwerkt, die het hele bed veerkracht geven. Doordat er nog een matras op de bedbodem wordt geplaatst, zorgt dit voor extra ondersteuning van het lichaam en ook voor extra comfort.

Dat is dan ook een groot verschil met een ledikant. Het is eigenlijk niet de boxspring die je koopt, maar een boxspringcombinatie bestaand uit een beklede bedbodem, matras en eventueel een topper. Deze drie elementen zijn zelf samen te stellen en kunnen makkelijk gepersonaliseerd worden.

 

Voordelen:

- Een boxspring heeft door de bekleding van het onderstel en eventueel ook van het matras een luxeuze uitstraling.

- De combinatie van vering in het onderstel en een goed matras zorgt voor optimale ondersteuing.

- Lange levensduur.

- Veel keuzemogelijkheden op het gebied van kleur en materiaal. Zo is de boxspring naar persoonlijke wensen samen te stellen.

 

 

Ledikant

Een ledikant bestaat uit een frame van hout of metaal in combinatie met een lattenbodem en een matras. Dat is gelijk een verschil met een boxspring, een ledikant heeft een laagje minder. Het positieve aan een ledikant is dat het over het algemeen een stuk goedkoper is dan een boxspring. Dit is natuurlijk niet altijd het geval en ligt ook aan de producten die je wilt. Het is niet bewezen dat een boxspring per definitie beter is dan een ledikant of omgekeerd. Het belangrijke is dat de combinatie van ledikant of boxspring en jouw interieur goed samenwerken en optimaal bij je lichaam passen.

 

Voordelen:

- Een ledikant is makkelijk schoon te maken door het materiaalgebruik.

- Een ledikant is in de prijs vaak iets voordeliger dan een boxspring.

- In een ledikant ventileert het matras goed aan de onderkant.

- Minder keuze opties dan bij een boxspring.

 

Vraag het aan onze experts!

Heb je na het lezen van deze blog nog geen idee welke keuze je moet maken? Dat is begrijpelijk, er is volop keuze en daarnaast is het geen aankoop die je snel doet. Je wilt toch het ledikant of de boxspring het beste bij jou en je slaapkamer past. Gelukkig kunnen onze slaapexperts je daar verder mee helpen. Zij kunnen je voorzien van meer informatie over ons assortiment en de verschillende keuze opties. Dus kom snel langs bij onze winkel in Sliedrecht.