Een boxspring of ledikant, welke kies jij?

Ledikant Chalet van het merk Comfort Suite

Boxsprings en ledikanten zijn twee verschillende soorten bedden, die op veel manieren van elkaar verschillen. Naast dat de twee soorten bedden er anders uit zien, verschillen de bedden ook in ligcomfort en ondersteuning. Na het lezen van deze blog weet je precies wat de verschillen zijn tussen boxsprings en ledikanten, en ben je op de hoogte van de voordelen van beide soorten bedden. 

Een boxspring

Een boxspring is momenteel één van de populairste slaapsystemen. Ze zijn veel te vinden in mooie hotels en gaan door hun uitstraling vaak gepaard met luxe en comfort. In het onderstel van een boxspring zitten veren verwerkt, die het hele bed veerkracht geven. Doordat er nog een matras op de bedbodem wordt geplaatst, zorgt dit voor extra ondersteuning van het lichaam en ook voor extra comfort.

Dat is dan ook een groot verschil met een ledikant. Het is eigenlijk niet de boxspring die je koopt, maar een boxspringcombinatie bestaand uit een beklede bedbodem, matras en eventueel een topper. Deze drie elementen zijn zelf samen te stellen en kunnen makkelijk gepersonaliseerd worden. Op een boxpring moet altijd een matras geplaatst worden. Een topper op een boxspring is daarentegen alleen nodig wanneer je ervoor kies om het matras of de matrassen te laten stofferen. De topper leg je dan bovenop het boxpsringmatras, wat ervoor zorgt dat je lekker ligt op je boxspring.  

 

De voordelen van een boxspring zijn:

- de luxeuze uitstraling door de bekleding van het onderstel en eventueel het matras;
- de combinatie van vering in het onderstel en een goed matras die zorgt voor optimale ondersteuing;
- de lange levensduur;
- de vele keuzemogelijkheden op het gebied van kleur en materiaal. 

 

Boxspring Original van het merk Auping

 

Een ledikant

Een ledikant bestaat uit een frame van hout of metaal in combinatie met een lattenbodem en een matras. Dat is gelijk een verschil met een boxspring, een ledikant heeft een laagje minder. Voor een ledikant heb je een matras, dekbed en bijpassend dekbedovertrek nodig. Het positieve aan een ledikant is dat het over het algemeen een stuk goedkoper is dan een boxspring. Dit is natuurlijk niet altijd het geval en ligt ook aan de producten die je wilt. Het is niet bewezen dat een boxspring per definitie beter is dan een ledikant of omgekeerd. Het belangrijke is dat de combinatie van ledikant of boxspring en jouw interieur goed samenwerken en optimaal bij je lichaam passen.

 

De voordelen van een ledikant zijn:

- de eenvoudige manier van schoonmaken door het materiaalgebruik;
- de vaak wat voordeligere prijs in vergelijking met een boxspring:
- de goede ventilatie van het matras aan de onderkant:
- de keuze opties die beperkt zijn in vergelijking met een boxspring.

 

Ledikant Original van het merk Auping

 

Vraag het aan onze experts!

Heb je na het lezen van deze blog nog geen idee welke keuze je moet maken? Dat is begrijpelijk, er is volop keuze en daarnaast is het geen aankoop die je snel doet. Je wilt toch het ledikant of de boxspring het beste bij jou en je slaapkamer past. Gelukkig kunnen onze slaapexperts je daar verder mee helpen. Zij kunnen je voorzien van meer informatie over ons assortiment en de verschillende keuze opties. Dus kom snel langs bij onze winkel in Sliedrecht of maak hier een afspraak voor een persoonlijk slaapadvies.